Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τα 9 χρόνια από την δολοφονία Γρηγορόπουλου (Photos)

Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τα 9 χρόνια από την δολοφονία Γρηγορόπουλου (Photos)

Σε 25 προσαγωγές και 5 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που ξέσπασαν στα Εξάρχεια και γύρω από το Πολυτεχνείο το βράδυ της Τετάρτης.

Ομάδες ατόμων που φορούσαν κουκούλες και κράνη, πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες στις οδούς Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα, Τζόρτζ και Καλλιδρομίου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους απωθήσουν, κάνοντας χρήση χημικών. Επίσης, τα άτομα αυτά έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, έβαλαν φωτιές, ενώ έκαψαν αυτοκίνητο στην οδό Μπουμπουλίνας.

Tα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:00, αφότου η πορεία έφτασε στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα, όπου δολοφονήθηκε το 2008 ο Αλέξης Γρηγορόπουλος. Μία ομάδα που βρισκόταν από νωρίς στην πλατεία Εξαρχείων, έβαλε φωτιές σε κάδους και στη συνέχεια κατέβηκε στην οδό Στουρνάρη, όπου επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στο σημείο εκείνο.

Επεισόδια ξέσπασαν τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στο Ηράκλειο, με βόμβες μολότοφ, πετροπόλεμο και δακρυγόνα, έπειτα από τις πορείες στη μνήμη Γρηγορόπουλου.

Νωρίτερα, πορεία πραγματοποίησαν μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι αφού παρέμειναν για λίγη ώρα μπροστά από το Πανεπιστήμιο φωνάζοντας συνθήματα, στη συνέχεια αποχώρησαν.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου προκλήθηκαν, κατά διαστήματα, μικροεντάσεις μεταξύ ομάδων νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς ωστόσο να πάρουν μεγαλύτερη έκταση.







Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter