Επεισοδιακή η απολογία του Ολυμπιακού

Επεισοδιακή η απολογία του Ολυμπιακού

Επεισοδιακή ήταν η απολογία του Ολυμπιακού στην Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για όσα συνέβησαν στον ημιτελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ. 

Πριν την έναρξη της διαδικασίας ο εκ των αντιπροέδρων της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης, επιτέθηκε λεκτικά στον β’ παρατηρητή του ημιτελικού Περικλή Λασκαράκη, λέγοντας του «θα δεις τι θα σου κάνω εγώ μέσα. Είχες και το θράσος να έρθεις εδώ…». Τότε, επενέβη ο Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας για λογαριασμό της ΑΕΚ, και απευθυνόμενος στον Θεοδωρίδη, είπε: «Για να πει την αλήθεια ήρθε»! Και ο παράγοντας του Ολυμπιακού του απάντησε: «Tι μιλάς εσύ, ρε καραγκιόζη; Εσύ ξέρεις τη δουλειά σου, να κλειδώνεσαι μαζί με τους διαιτητές». Ο Δημητριάδης απάντησε για δεύτερη φορά λέγοντας: «Κάνε μας τη χάρη. Φύγε από εδώ, μωρή πατσαβούρα». Πριν πέσουν οι τόνοι ο Θεοδώριδης επανήλθε λέγοντας στον γενικό αρχηγό της ΑΕΚ: «Καλά, άντε να πάρεις το χαρτζιλίκι σου τώρα».

Η κατάθεση του β’ παρατηρητή είναι επιβαρυντική για τον Ολυμπιακό, αλλά το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ που ενδιαφέρεται είναι να την λάβουν υπόψιν τους τα μέλη της ΠΕ. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα και οι πρωταθλητές κινδυνεύουν με αφαίρεση 6 βαθμών.

«Στο ημίχρονο του αγώνα, βρισκόμουν στον χώρο μετά τη φυσούνα, και όταν εισήλθαν διαιτητές και παράγοντες στα αποδυτήρια, ζήτησα να είναι ανοικτές οι πόρτες που ήταν εκεί», κατέθεσε ο Λασκαράκης, ο οποίος συνέχισε: «Η μία πόρτα ήταν κλειστή, ζήτησα από σεκιούριτι να την ανοίξει, μου είπε ότι ήταν κλειδωμένη από μέσα. Χτύπησε και ο αστυνομικός την πόρτα, κάποια στιγμή άνοιξε και βγαίνουν άνθρωποι της γηπεδούχου ομάδας οι οποίοι μου επιτέθηκαν. Αρχισαν να με σπρώχνουν, υπήρχαν αστυνομικοί εκεί, δέκα τον αριθμό. Μου επιτέθηκαν, άρχισαν να με σπρώχνουν, να με βρίζουν, να με απειλούν. Μ…, παλιο…, καραγκιόζη, ήρθες εδώ να μας γ…, τσουτσέκι του Μπέου, είσαι στημένος. Ένιωσα σοκ, ακόμη νιώθω. Έφαγα 2-3 κλωτσιές. Μου τραβούσαν την γραβάτα, η αστυνομία με πήρε και με οδήγησε στο γραφείο μου. Από μόνος μου δεν μπορούσα να λειτουργήσω κανονικά».

Σε ερωτήσεις των δικηγόρων του ΠΑΟΚ ο Λασκαράκης απάντησε τα εξής: ««Ήταν πάνω από δέκα. Με έβριζαν με έσπρωχναν, έφαγα κλωτσιές, Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι υπέστην. Τρομοκρατήθηκα, φοβήθηκα για την σωματική μου ακεραιότητα. Αν δεν ήταν οι αστυνομικοί, δεν ξέρω που θα βρισκόμουν. Παρών ήταν και ο παρατηρητής αγώνα και ο παρατηρητής ραδιοτηλεοπτικών, Μίλτος Καλόγηρος, ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ δεν θυμάμαι το όνομα του, δεν ξέρω αν ήταν και ο γιατρός της ΕΠΟ που μάλιστα μετά με ρώτησε για την υγεία μου. Ο κ. Δημητριάδης με επισκέφτηκε στο γραφείο των παρατηρητών και με ρώτησα αν είμαι καλά. Δεν έχω προηγούμενο με τον Ολυμπιακό, είμαι πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, έχω οριστεί και σε άλλους δύο αγώνες του Ολυμπιακού. Σε καμία περίπτωση δεν είχα προηγούμενα ή πρόβλημα με γηπεδούχο. Πιθανολογώ ότι δέχθηκα την επίθεση επειδή ζήτησα να ανοίξει η πόρτα για να έχω τον έλεγχο έξωθεν των αποδυτηρίων των διαιτητών».

Από την πλευρά του Ολυμπιακού κατέθεσε ως μάρτυρας ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Γιάννης Βρέντζος: «Δεν είδαμε κανέναν τραυματισμό αστυνομικού. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν αντεγκλήσεις και σπρωξίματα παραγόντων και ποδοσφαιριστών με δυνάμεις ΜΑΤ που είχαν γκλομπ και να τραυματιστούν αστυνομικοί. Δεν υπήρχε εξύβριση ή απώθηση προς τον βοηθό παρατηρητή Περικλή Λασκαράκη. Ήμουν παρών. Δημιουργήθηκαν κάποιες αντεγκλήσεις και ζητήσαμε προς τους παρατηρητές να βοηθήσουν να μπουν οι παράγοντες των ομάδων στα αποδυτήρια και να υπάρξει ηρεμία. Συζητήσαμε με παρατηρητές, δεν εξέφρασαν κάποιο παράπονο για κάποιο περιστατικό που να τους εμπόδισε. Αν εξαιρέσουμε το περιστατικό της έντασης με τα ΜΑΤ που δεν καταλαβαίναμε ποια ήταν η σκοπιμότητα της χρήσης βίας από τα ΜΑΤ που κράτησε λίγα λεπτά, ήταν ένα ντέρμπι που κύλησε ομαλά. Το σύνολο των παραγόντων και ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ δεν εξέφρασαν κανένα παράπονο και δεν είχαν πρόβλημα. Σε ότι αφορά σττο περιστατικό με τους διαιτητές, μιλάμε για συσσώρευση ατόμων σε μικρό χώρο και υπάρχουν διαμαρτυρίες παραγόντων. Αρνούμαστε ότι τον εμπόδισαν να μπει μέσα στα αποδυτήρια, ο,τι έγινε, έγινε μέσα στον συνωστισμό. Για τον παρατηρητή δεν υπάρχει περίπτωση άνθρωπος του Ολυμπιακού να τον απώθησε ή να τον απείλησε». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter