Έπεσε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας – Σώοι οι χειριστές (Photos + Video)

Έπεσε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας – Σώοι οι χειριστές (Photos + Video)

Καλά στην υγεία τους είναι οι δύο ιπτάμενοι χειριστές εκπαιδευτικού αεροσκάφους τύπου T-2 Buckeyeτης Πολεμικής Αεροπορίας, που κατέπεσε.

Οι δύο ιπτάμενοι πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν και, σύμφωνα με πληροφορίες, περισυνελέγησαν από ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι χειριστές ανέφεραν αρχικά βλάβη στο αεροσκάφος και στη συνέχεια το εγκατέλειψαν χρησιμοποιώντας τα εκτινασσόμενα καθίσματα.

Το αεροσκάφος φέρεται να κατέπεσε σε παραλία της περιοχής της Καλαμάτας.

Ανήκε στην 363 ΜΕΑ της 130 πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος. Τα αίτια του συμβάντος θα διερευνηθούν από αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Το T-2E Buckeye είναι δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, αμερικανικής κατασκευής και πρόκειται για το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας, με το οποίο ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης πλήρωμα αεροσκάφους Τ-2 της 120ΠΕΑ/363ΜΕΑ, εγκατέλειψε επιτυχώς λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ βρισκόταν 2 ναυτικά μίλια νότια από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Στις 12:04, ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας περισυνέλεξε τους Ιπταμένους, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε στη Μονάδα.

Συγκροτήθηκε Αρμόδια Επιτροπή, η οποία διεξάγει έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

https://www.facebook.com/bestkalamata/videos/1525471070821939/

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter