«Έπεσε» το asep.gr με τρεις προκηρύξεις να «τρέχουν» και άλλες ιστοσελίδες να εξαπατούν

«Έπεσε» το asep.gr με τρεις προκηρύξεις να «τρέχουν» και άλλες ιστοσελίδες να εξαπατούν

Προβλήματα σχεδόν από την πρώτη μέρα που άρχισαν να τρέχουν οι τρεις προκηρύξεις για προσλήψεις σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και ΕΥΑΘ, αντιμετωπίζουν όσοι προσπαθούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση – που είναι απαραίτητη προϋπόθεση – για μία από τις θέσεις, στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

Και σήμερα Πέμπτη, η πρόσβαση στο asep.gr είναι αδύνατη, καθώς η ιστοσελίδα έχει «πέσει». Την ίδια ώρα, ιστοσελίδες με λογότυπο και διεύθυνση επιτήδεια κατασκευασμένα, ώστε να δίνεται η εντύπωση ότι προέρχονται από το ΑΣΕΠ, έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο και εκμεταλλεύονται την μεγάλη ζήτηση που έχει αυτή την περίοδο η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ για τις προκηρύξεις 5Κ (80 μόνιμες προσλήψεις στην ΕΥΑΘ), 6Κ ( 93 θέσεις στο ΕΚΑΒ) και 7Κ (1.666 προσλήψεις στα νοσοκομεία)

Εκμεταλλευόμενες μάλιστα, την αυξημένη ζήτηση, ιδιαίτερα για την 7Κ/2016 που αφορά σε 1.666 προσλήψεις σε νοσοκομεία, υπόσχονται παροχή υπηρεσιών σε σχέση με το ΑΣΕΠ, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος. Η ύπαρξή τους περιήλθε σε γνώση του ΑΣΕΠ, το οποίο ενημέρωσε σχετικά την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, προκειμένου να προβεί στις δέουσες ενέργειες. Σε ανακοίνωσή του, το ΑΣΕΠ διευκρινίζει ότι η ιστοσελίδα του είναι αποκλειστικά η www.asep.gr και ενημερώνει ότι οι οποιεσδήποτε συμβουλευτικές υπηρεσίες του, είτε μέσω της ιστοσελίδας του, είτε μέσω του Γραφείου Εξυπηρέτησης Πολιτών, παρέχονται στους πολίτες δωρεάν. 

Να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι για τις προσλήψεις σε νοσοκομεία,έχουν περιθώριο μέχρι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr), ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στη σχετική προκήρυξη (7Κ/2016, Παράρτημα ΣΤ΄).

Για τις 80 προσλήψεις στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΕΥΑΘ ΑΕ), η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων παρατείνεται έως και τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, ενώ έως και την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου παρατείνεται η αντίστοιχη προθεσμία για την προκήρυξη 6Κ που αφορά σε 93 προσλήψεις τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως πληρωμάτων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ.

Στο μεταξύ, η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) έχει στείλει από τη περασμένη Δευτέρα εξώδικο στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), για την αδυναμία πρόσβασης στην ιστοσελίδα του, διότι, όπως αναφέρει, «το ηλεκτρονικό σύστημα υποδοχής των αιτήσεων για την προκήρυξη 7Κ του ΑΣΕΠ (asep.gr) δεν λειτουργεί και βρίσκεται σε αναστολή «λόγω συντήρησης», ωστόσο δεν άλλαξε κάτι.

Το ΑΣΕΠ περιορίστηκε να εκδώσει ένα δελτίο τύπου, αναφέροντας ότι θα δοθεί παράταση στην προθεσμία της 31ης Ιανουαρίου -πλην όμως αυτό δεν έχει γίνει ακόμη…

«Είναι υποχρέωσή μας ως το επαγγελματικό επιμελητήριο και το θεσμικό όργανο των Νοσηλευτών της χώρας να προασπίσουμε τα δικαιώματά τους. Είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να αποστερείται μεγάλος αριθμός πολιτών τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού χωρίς καμία δική του υπαιτιότητα, λόγω ανεπάρκειας του συστήματος και των τεχνικών μέσων. Τέλος, είναι επιβεβλημένο να παρασχεθεί η νόμιμη δυνατότητα σε όλους τους υποψηφίους που το επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό» επισήμαινε η ΕΝΕ στην εξώδικη διαμαρτυρία της. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter