Έπιασαν μέλος της διαβόητης σπείρας «Ροζ Πάνθηρες» – Οι… καλλιτεχνικές ληστείες και η μεγάλη αδυναμία τους

Έπιασαν μέλος της διαβόητης σπείρας «Ροζ Πάνθηρες» – Οι… καλλιτεχνικές ληστείες και η μεγάλη αδυναμία τους

Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 48χρονου από το Μαυροβούνιο, ο οποίος θεωρείται μέλος της γνωστής σπείρας “Ροζ Πάνθηρες” που δρα παγκόσμια.

Σύμφωνα με την κυπριακή Αστυνομία ο 48χρονος παραδόθηκε από τις ισπανικές αρχές στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας για ένοπλη ληστεία κοσμηματοπωλείου, που διαπράχθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2009, στη Λεμεσό.

Ο Μαυροβούνιος συνδέθηκε επιστημονικά με την ληστεία του 2009, από την οποία είχαν κλαπεί κοσμήματα αξίας 212 χιλιάδων ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση καταζητείται δεύτερος Μαυροβούνιος, εναντίον του οποίου εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ποιοι είναι οι «Ροζ Πάνθηρες»

Η συμμορία «Ροζ Πάνθηρες» πήρε το όνομά της από το ομώνυμο διασκεδαστικό, παιδικό καρτούν – το συγκεκριμένο όνομα στην συμμορία αυτή, το έδωσε η Interpol. Πρόκειται για μια συμμορία δικτυωμένη παντού, με μέλη σε όλο τον κόσμο, και «εξειδίκευση» στις ληστείες κοσμημάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία, την οργάνωση απαρτίζουν άνθρωποι με καταγωγή από Σερβία, Μαυροβούνιο, Κροατία και Βοσνία. Τα μέλη των «Ροζ Πανθήρων» είναι υπεύθυνα για μερικές από τις μεγαλύτερες ληστείες παγκοσμίως, ενώ οι ληστείες τους έχουν χαρακτηριστεί και ως «καλλιτεχνικές».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter