Έπιασαν τον εκβιαστή που μόλυνε παιδικές τροφές

Έπιασαν τον εκβιαστή που μόλυνε παιδικές τροφές

Το βίντεο, από το κατάστημα που είχε υποδείξει για να πείσει πως η απειλή του ήταν σοβαρή, βοήθησε στον εντοπισμό του

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν έναν άνδρα ως ύποπτο ότι δηλητηρίασε βρεφικές τροφές και απείλησε να μολύνει και άλλα προϊόντα τροφίμων που διανέμονται στη χώρα και την Ευρώπη.

Αυτός ο 53χρονος Γερμανός –και όχι 55χρονος, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα από τις αρχές–, καταζητούνταν εδώ και ημέρες από τη γερμανική αστυνομία.

Συνελήφθη χθες Παρασκευή κοντά στο Τίμπινγκεν, σε απόσταση περίπου 40 χλμ. νότια της Στουτγάρδης, ανέφεραν η εισαγγελία του Ράβενσμπουργκ και η αστυνομία της Κωνσταντίας που έχει αναλάβει την υπόθεση, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Κωνσταντία, στη νοτιοδυτική Γερμανία.

Ο άνδρας αυτός, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα εκβιασμού, αρνείται να δώσει εξηγήσεις, όμως «αποδείξεις» βρέθηκαν στην κατοικία του και φαίνεται πως έδρασε μόνος του, δήλωσαν οι αρχές.

Ο ύποπτος, ο οποίος περιγράφεται ως «εκκεντρικός», πάσχει από «ψυχολογικές διαταραχές», δήλωσε επίσης ο Ούβε Στίρμερ, υπεύθυνος της αστυνομίας της Κωνσταντίας.

Την Πέμπτη οι αρχές είχαν ανακοινώσει πως αναζητούν έναν εκβιαστή που απείλησε να δηλητηριάσει μια εικοσαριά προϊόντα του σουπερ-μάρκετ, αν δεν του καταβληθούν λύτρα πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Για να δείξει πως εννοεί στα σοβαρά την απειλή του, έδωσε ενδείξεις που επέτρεψαν να κατασχεθούν σε καταστήματα του Φρίντριχσχάφεν (νότια Γερμανία) πέντε βάζα με βρεφική τροφή που περιείχαν αιθυλενογλυκόλη, ένα προϊόν που υπάρχει στα αντιψυκτικά και στα υγρά φρένων και μπορεί να αποβεί μοιραίο αν καταποθεί σε μεγάλες ποσότητες και εφόσον δεν υπάρξει ιατρική περίθαλψη.

Χάρη στο κλειστό σύστημα βιντεοπαρακολούθησης των καταστημάτων όπου κατασχέθηκαν τα βάζα με τις βρεφικές τροφές, η αστυνομία μπόρεσε να πάρει εικόνες που δείχνουν καθαρά το πρόσωπο του υπόπτου και οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία έλαβε στη συνέχεια εκατοντάδες τηλεφωνήματα από ανήσυχους καταναλωτές, αλλά και από πρόσωπα που έδωσαν ενδείξεις που επέτρεψαν να ταυτοποιηθεί ο άνδρας που εικονιζόταν στο βίντεο.

Φανερά ανακουφισμένες, οι αρχές προτίμησαν να παραμείνουν σήμερα επιφυλακτικές και να μην άρουν πλήρως τον συναγερμό. «Δεν μπορούμε ακόμη να διαβεβαιώσουμε ότι ο ύποπτος δεν έβαλε σε ράφια και άλλα δηλητηριασμένο προϊόντα», εξήγησαν σε ανακοίνωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter