Επιβεβαιώνει πως ήταν έμμισθος σύμβουλος της Novartis ο Στουρνάρας

Επιβεβαιώνει πως ήταν έμμισθος σύμβουλος της Novartis ο Στουρνάρας

Ο διοικητής της Tράπεζας της Ελλάδος επιβεβαιώνει πλήρως την αποκάλυψη του Documento, παραδεχόμενος πως διετέλεσε έμμισθος σύμβουλος της Novartis.

Απαντώντας στο δημοσίευμα του Documento, ο Γιάννης Στουρνάρας καταφέρνει σε λίγες γραμμές να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ και παράλληλα να ισχυρίζεται πως συκοφαντείται.

«Αφού δεν βρήκαν τίποτε παράνομο, με κατηγορούν τώρα για τα νόμιμα» αναφέρει παραδεχόμενος την έμμισθη σχέση με τη Novartis, προσθέτοντας το εξής ευφάνταστο: «Η εργασία μου στον ιδιωτικό τομέα για πολλά χρόνια πριν αναλάβω υπουργός, είναι διαφανής, όσο έκδηλη είναι πλέον η εργολαβία του συκοφάντη που ανέλαβε πάλι με λάσπη να ξελασπώσει τους εντολείς του».

Αυτό που ο κ. Στουρνάρας αποφεύγει να εξηγήσει είναι το γιατί από το βήμα της Βουλής δεν είπε κουβέντα για την έμμισθη υπηρεσία που παραδέχεται πως πρόσφερε στη Novartis. Διατεινόταν πως οι συνδιαλλαγές με τη Novartis αφορούσαν μόνο την εταιρία της συζύγου του, ενώ αποδεικνύεται πως ο ίδιος υπέγραφε συμβάσεις παροχής υπηρεσιών με την φαρμακευτική. Επίσης, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσει από τώρα αν η εν λόγω σύμβαση είναι η μόνη έμμισθη σχέση που είχε με την ελβετική φαρμακοβιομηχανία ή αναμένεται να προκύψουν κι άλλες στην πορεία. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter