Επιφυλάσσονται ΝΔ – ΚΙΝΑΛ στην τηλεοπτική κάλυψη των «λευκών» περιοχών

Επιφυλάσσονται ΝΔ – ΚΙΝΑΛ στην τηλεοπτική κάλυψη των «λευκών» περιοχών

Επιφυλάξεις εξέφρασαν οι εκπρόσωποι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του ΨΗΠΤΕ που στοχεύει στην καθολική τηλεοπτική κάλυψη της ελληνικής επικράτεια, με δεδομένο πως το 3,8% του πληθυσμού είναι εκτός ψηφιακού τηλεοπτικού φάσματος.

Το νομοσχέδιο «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας» καλείται να επιλύσει την κοινωνική αδικία του τηλεοπτικού αποκλεισμού περί των 411.000 πολιτών. Το σχέδιο νόμου προβλέπει στους μόνιμους κατοίκους απομακρυσμένων και δύσβατων περιοχών της χώρας εφάπαξ επίδομα 110 ευρώ προκειμένου να προμηθευτούν από εταιρίες συνδρομητικής τηλεόρασης τον ανάλογο εξοπλισμό («πιάτο» και αποκωδικοποιητή) για να έχουν πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.

Παρά τις ευθύνες που βαραίνουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ για τους όρους μετάβασης από το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα στο ψηφιακό που επέφεραν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα με όχημα τη Digea, τα εν λόγω κόμματα αντιμετωπίζουν μεν θετικά την κυβερνητική βούληση, ωστόσο, εξέφρασαν επιφυλάξεις.

Συγκεκριμένα, ο εισηγητής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της παράταξής του δίχως ψήγμα αυτοκριτικής για το ότι δεν καλύπτεται το σύνολο του πληθυσμού. Διερωτήθηκε δε αν τα περιφερειακά κανάλια θα περιλαμβάνονται σε αυτά που θα έχει πρόσβαση ο πολίτης των «λευκών» περιοχών, ενώ ρώτησε τον υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά: «Σκεφτήκατε να κάνετε διαγωνισμό;». «Ναι, επί της αρχής στην κάλυψη των λευκών περιοχών» είπε ο κ. Καράογλου, τονίζοντας παράλληλα ότι η ΝΔ επιφυλάσσεται για το αν ακολουθείται ο κατάλληλος τρόπος για την επίλυση του ζητήματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Ροδόπης με το ΚΙΝΑΛ, Αχμέτ Ιλχάν, ο οποίος με τη σειρά του ρώτησε τον υπουργό για το λόγο που δεν έγινε διαγωνισμός για τη ρύθμιση του προβλήματος. Εντύπωση προκάλεσε η απορία του κ. Ιλχάν για τις δικλείδες ασφαλείας που θεσπίζει το νομοσχέδιο προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι μόνιμοι κάτοικοι που θα λάβουν το εφάπαξ επίδομα των 110 ευρώ θα το χρησιμοποιήσουν για τον αντίστοιχο σκοπό. Ακολουθώντας την γραμμή του κ. Καράογλου, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ εκφράστηκε θετικά για το νομοσχέδιο, όμως επισήμανε πως η παράταξή του επιφυλάσσεται για την Ολομέλεια. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter