Επικοινωνία Τόσκα-Γεωργιάδη μετά την αποκάλυψη ότι ο Άδωνις φέρεται ως «αποστολέας» του πακέτου-βόμβα προς τον Σοίμπλε

Επικοινωνία Τόσκα-Γεωργιάδη μετά την αποκάλυψη ότι ο Άδωνις φέρεται ως «αποστολέας» του πακέτου-βόμβα προς τον Σοίμπλε

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης καταγγέλλει ότι έχει πέσει θύμα προβοκάτσιας και στοχοποιήσης μετά την αποκάλυψη ότι πακέτο-βόμβα που εντοπίστηκε στα γερμανικά ταχυδρομεία με αποδέκτη τον Σόιμπλε έχει ως “αποστολέα” τον ίδιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documentonews.gr από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το δέμα με μικροποσότητα εκρητικής ύλης είχε όντως αποστολέα τον κύριο Γεωργιάδη.

Μετά από σχετικό δημοσίευμα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό το Twitter: Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. 

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από όπου έγιναν γνωστά τα εξής: Μετά τον εντοπισμό του παγιδευμένου φακέλου και την πληροφορία ότι προερχόταν από Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας ζήτησε μέσω του αρχηγού της ΕΛΑΣ αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα από τον γερμανικό Αστυνομικό Σύνδεσμο στην Αθηνά, λεπτομερή ενημέρωση για το φάκελο.

Πριν από λίγο, η αστυνομία ενημερώθηκε ότι ο φάκελος ταχυδρομήθηκε στα ΕΛΤΑ, από άγνωστο μέχρι στιγμής ταχυδρομείο στην Αττική και έφερε ελληνικά γραμματόσημα και σφραγίδες.

Ως αποστολέας αναγράφεται:

Spyridon – Adonis Georgiadis

New Democracy

Akadimias 84 -10678

Athens Attica

Greece

Τα στοιχεία αυτά φαίνονται σε φωτογραφία του εξωφύλλου του φακέλου που εστάλη από τη Γερμανία στις ελληνικές αρχές.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, ο κ.Τόσκας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος του επιβεβαίωσε ότι όντως η διεύθυνση που αναγράφεται στο φάκελο είναι η διεύθυνση του γραφείου του.

Ο κ. Τόσκας είπε στον κ. Γεωργιάδη να μην ανησυχεί για το γεγονός.

Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και την αντιτρομοκρατική έχουν ζητηθεί περισσότερες λεπτομέρειες από τις γερμανικές αρχές για τον παγιδευμένο φάκελο και ειδικότερα τη συνδεσμολογία και ότι αφορά τον εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς και ευρήματα που μπορεί να βοηθήσουν τις αρχές. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθεί από ποιο ταχυδρομείο έφυγε ο φάκελος, πώς πέρασε από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο απ΄οπου έφυγε για Γερμανία, καθώς και για τη συλλογή στοιχειών που μπορεί να οδηγήσουν στους δράστες.

Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν είχαν σταλεί παγιδευμένοι φάκελοι από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στην Καγκελαρία και ακόμη στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που όμως εξουδετερώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης, ενώ εντοπίστηκαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Ελλάδα και άλλοι που προορίζονταν για πολιτικά πρόσωπα στην Ευρώπη αλλά δεν είχαν προλάβει να φύγουν από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Το πακέτο, το οποίο ανακαλύφθηκε στο ταχυδρομικό γραφείο του υπουργείου, περιείχε ένα «εκρηκτικό μίγμα (…) που χρησιμοποιείται συχνά στην πυροτεχνουργία», ανέφερε η βερολινέζικη αστυνομία.

Αυτό το μίγμα «θα μπορούσε να προκαλέσει κατά το άνοιγμα του πακέτου σοβαρούς τραυματισμούς», σύμφωνα με την ίδια πηγή, που διευκρίνισε ότι το πακέτο συνεχίζει να εξετάζεται από τους αστυνομικούς που διεξάγουν την έρευνα και ότι ένας από τους στόχους είναι να εξακριβωθεί η προέλευσή του.

Η αστυνομία απομάκρυνε όλο το προσωπικό από την ταχυδρομική υπηρεσία του υπουργείου και όλους τους ανθρώπους που βρίσκονταν γύρω από αυτό όταν εντοπίστηκε το πακέτο, που οι δυνάμεις επιβολής της τάξης αρχικά χαρακτήρισαν «ύποπτο».

Μια ακτινογραφία του πακέτου δεν επέτρεψε να προσδιοριστεί το περιεχόμενό του και μεταφέρθηκε ως ασφαλή χώρο, όπου διαπιστώθηκε πως η ουσία που περιείχε ήταν πράγματι επικίνδυνη.

Τόσο η Bild όσο και η Berliner Zeitung υποστηρίζουν ότι παραλήπτης του ύποπτου πακέτου ήταν ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στο σχετικό της ρεπορτάζ η Bild κάνει μάλιστα λόγο για «απόπειρα επίθεσης εναντίον του Β. Σόιμπλε». Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τις εν λόγω πληροφορίες ενώ το ίδιο το υπουργείο δεν θέλησε να τις σχολιάσει.

Το σημερινό συμβάν ξυπνά μνήμες από παρόμοιο περιστατικό που σημειώθηκε πριν από έξι περίπου χρόνια. Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο του 2010 είχε εντοπιστεί στην καγκελαρία δέμα με εκρηκτική ύλη το οποίο είχε ως παραλήπτη την καγκελάριο Α. Μέρκελ και εμφάνιζε ως αποστολέα το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter