Επικοινωνιακές φιέστες της ΝΔ προς το συνέδριο του κόμματος

Επικοινωνιακές φιέστες της ΝΔ προς το συνέδριο του κόμματος

Την αγωνιώδη προσπάθεια της ΝΔ να δώσει δυναμική στην αντιπολιτευτική της παρουσία αποτυπώνουν οι αποφάσεις του κόμματος για τις προσυνεδριακές διαδικασίες που θα οδηγήσουν στη διεξαγωγή του συνεδρίου της , στις 16 και 17 Δεκεμβρίου. 

Υποσχόμενη «ανοιχτές διαδικασίες» και «διευρυμένη συμμετοχή των πολιτών» , όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης , στην πρωινή σύσκεψη των τομεαρχών του, η ΝΔ , αρχής γενομένης από τις 8 Οκτωβρίου, ξεκινά ένα δίμηνο και πλέον επικοινωνιακό μπαράζ, διασκορπισμένο σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας, το οποίο βαφτίζει ‘προσυνεδριακές διαδικασίες’. Η στοχευμένη επιλογή των πόλεων , όπου θα διεξαχθούν οι προσυνεδριακές διαδικασίες, όπως και η στοχευμένη επιλογή των θεματικών ενοτήτων που θα αναπτυχθούν, μαρτυρούν είτε την αγωνία της ΝΔ να διεισδύσει σε συγκεκριμένα κοινά , είτε ένα απορροφήσει κραδασμούς των πολιτών από συγκεκριμένες πολιτικές της.

Δεν είναι τυχαίο , για παράδειγμα, ότι το τελευταίο από τα επτά προσυνέδρια θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και έχει ως θέμα τον «Νέο Πατριωτισμό» ή ότι στην Αττική πραγματοποιούνται τα δύο προσυνέδρια για την ανεργία και τη δημόσια τάξη. Ή στην Πάτρα το δεύτερο , που αφορά τους νέους.

Άνοιγμα στην κοινωνία επιχειρεί η ΝΔ με το συνέδριο του κόμματος και τις προσυνεδριακές διαδικασίες του, υποστηρίζει ο Κ. Χατζηδάκης, ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της διαδικασίας.

«Ανοίγουμε πόρτες και παράθυρα στη Νέα Δημοκρατία, μιλάμε θετικά και εξειδικεύουμε ακόμα παραπέρα τις προτάσεις μας, με βάση τις ιδέες των μελών μας και της κοινωνίας των πολιτών. Ανοίγουμε βήμα διαλόγου. Ανοίγουμε το βήμα της Νέας Δημοκρατίας. Και προωθούμε στην πράξη τη δημιουργική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει σε σχετική δήλωσή του.

Κατά τον κ. Χατζηδάκη, φιλοδοξία του κόμματος είναι να μιλήσει «στους νέους, στους εργαζόμενους στους άνεργους, σε εκείνους που βιώνουν την εγκληματικότητα, σ’ αυτούς που ταλαιπωρούνται από την υπερφορολόγηση και τη γραφειοκρατία και να ακούσουμε τους δικούς τους προβληματισμούς». 

Οι λεπτομέρειες της διεξαγωγής της όλης διαδικασίας που παρουσίασε στους τομεάρχες του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δια του αντιπροέδρου του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη, εν πολλοίς παραπέμπουν σε φιέστες παλαιοτέρων εποχών, με νέο μανδύα. Και παρότι , το κόμμα υπόσχεται τη δυνητική συμμετοχή όλων των πολιτών, ακόμη και των μη κομματικών στελεχών, για τη συνδιαμόρφωση των αρχών και θέσεών του, οι κατευθυντήριες γραμμές έχουν ήδη ανακοινωθεί και οριστεί. Είτε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έδωσε την πλατφόρμα του στη ΔΕΘ, είτε από τις επιμέρους θεματικές κάθε προσυνεδρίου. Επί παραδείγματι, στο 2ο Προσυνέδριο «για τους Νέους», η επαγγελματική εκπαίδευση θα αναπτυχθεί υπό το δόγμα «Όλα από την αρχή». Και βέβαια, οι υπόλοιπες θεματικές ενότητες για τα σύγχρονα σχολεία, για τα πανεπιστήμια της έρευνας και της αριστείας κλ.π θα εξεταστούν υπό το πρίσμα των κατευθυντηρίων γραμμών που ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν δώσει.

Παρά ταύτα , η ΝΔ επιχειρεί ήδη να επικοινωνήσει ότι οι προσυνεδριακές της διαδικασίες είναι και καινοτόμες και ανοιχτές στην κοινωνία. Όπως δηλώνει η Πειραιώς, τα προσυνέδρια θα είναι « ανοιχτά, όχι μόνο στα κομματικά στελέχη κάθε περιοχής, αλλά και σε πολίτες που δεν ανήκουν σε Κόμματα, αλλά μπορούν να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων με την επιστημονική τους κατάρτιση και την επαγγελματική τους εμπειρία’. Έχει δε αποφασιστεί , « κατά τη διάρκεια κάθε θεματικής ενότητας να δίνεται η δυνατότητα και στο ευρύτερο κοινό, πέραν των παρευρισκόμενων, να θέτει ερωτήσεις με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ θα τους ζητηθεί από τους πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου που θα «τρέχει» για περίπου μια εβδομάδα πριν από κάθε Προσυνέδριο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter