Επιμένει ο Τζουζέπε Κόντε: Η Ιταλία δεν μπορεί να σηκώσει όλο το βάρος του μεταναστευτικού

Επιμένει ο Τζουζέπε Κόντε: Η Ιταλία δεν μπορεί να σηκώσει όλο το βάρος του μεταναστευτικού

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, όπως διέρρευσε, επανέλαβε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ – κατά την χθεσινή τους συνάντηση – ότι η Ρώμη δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος όλου του μεταναστευτικού φαινομένου.

Η Ιταλία, παράλληλα, ζητά να καταργηθεί ο κανόνας βάσει του οποίου οι αιτούντες άσυλο που έχουν προωθηθεί σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούν να σταλούν και πάλι στην πρώτη χώρα εισόδου τους, όπως έγραψε ο ίδιος ο Κόντε στο Twitter.

Ο δε ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι τόνισε ότι στόχος της Ιταλίας είναι η προστασία των συνόρων των Μεσογειακών συνόρων της Ένωσης, όπως συνέβη και με την λεγόμενη βαλκανική διαδρομή.

«Ελπίζουμε να μην βρεθούμε αναγκασμένοι να αναθεωρήσουμε την ιταλική χρηματοδότηση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε ο Σαλβίνι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να μην αλλάξει το περιεχόμενο του Kανονισμού του Δουβλίνου.

Ο γραμματέας της Λέγκας, δήλωσε ότι «η Ισπανία θα έπρεπε να πάρει 3.265 αιτούντες άσυλο από την Ιταλία, ενώ υποδέχθηκε, τελικά, μόνο 325 ανθρώπους». «’Αρα, μπορεί να δεχθεί και τα επόμενα τέσσερα σκάφη με μετανάστες», ολοκλήρωσε ο ιταλός υπουργός εσωτερικών. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter