«Επίπεδα II»: Το κοινωνικοπολιτιστικό δρώμενο για τις παθήσεις της τρίτης ηλικίας

«Επίπεδα II»: Το κοινωνικοπολιτιστικό δρώμενο για τις παθήσεις της τρίτης ηλικίας

Η ΑμΚΕ τετARTημόριο παρουσιάζει σε συνεργασία με την The Blender Gallery το κοινωνικοπολιτιστικό δρώμενο “Επίπεδα II”, με στόχο την ενημέρωση του κοινού σε παθήσεις της τρίτης ηλικίας (όπως η άνοια) και τα παράγωγα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούν.

Σε αυτό το δρώμενο παρουσιάζεται εμπλουτισμένη μία σειρά εικαστικών έργων, τα οποία δημιουργήθηκαν με βάση τη θεματική του και παρουσιάστηκαν για δέκα (10) ημέρες στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών με την συνεργασία της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας και έφερε την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου του Β’.

Για τη δημιουργία του δρώμενου εικαστικοί και φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών φιλοτέχνησαν έργα γύρω από τη θεματική “τρίτη ηλικία – παθήσεις, κοινωνικές επιπτώσεις και κατάλληλη φροντίδα” φιλοδοξώντας η εικαστική αυτή έποψη να λειτουργήσει ως μία συγκινησιακή μελέτη των προβλημάτων της τρίτης ηλικίας και της φροντίδας που οφείλει η κοινωνία στα υπερήλικα μέλη της. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της μελέτης είναι ότι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες (φοιτητές και εικαστικοί) έχουν κατά την πλειονότητά τους βιώματα ανοϊκών προσώπων τα οποία ανήκουν στο περιβάλλον τους.

Η ονομασία «Επίπεδα» που επιλέχθηκε για το δρώμενο επιχειρεί να σηματοδοτήσει αφενός τα ανοϊκά στάδια των ασθενών και αφετέρου να οδηγήσει σε συνειρμούς γύρω από τα ηλικιακά και κοινωνικά επίπεδα του ατόμου στη σύγχρονη κοινωνία.

Οι ανοϊκοί ασθενείς στο πλαίσιο της διάγνωσης και της αξιολόγησης της κατάστασής τους, καλούνται να σχεδιάσουν διάφορα αντικείμενα της καθημερινότητας. Εξαιτίας της πάθησής τους τα σχέδια τους πολλάκις επιδεικνύουν εικαστικό ενδιαφέρον. Από αυτά θα εμπνευστούν οι εικαστικοί δημιουργώντας νέα έργα, γλυπτά ή πίνακες, κινούμενοι πάντα στη θεματική «τρίτη ηλικία – παθήσεις. κοινωνικές επιπτώσεις και κατάλληλη φροντίδα» αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού.

Οι εικαστικοί καλλιτέχνες που δημιούργησαν έργα με βάση τη θεματική της δράσης είναι: Βαλερά Κων/να, Γαλάτος Θωμάς, Γεωμπρέ Λίζα, Γρίβα Ελλη, Γκαλερίδη Μαρία Αγγελική, Δασκαλόσογλου Στεφανία, Καλύβα Γωγώ, Καρατζαφέρη Κων/να, Kuzmychov Anton, Λαμπρινός Νίκος, Μαραγκάκη Ξηρομάμου Ελένη, Μαρίνης Νίκος, Μιχοπούλου Ιωάννα, Μύρκα Ιωάννα, Νέσκες Νίκος, Ντουμάνης Βασίλης, Πετρά Χρυσάνθη, Ρίστα Κων/να, Ρόκα Τζένη, Σαγκιώτη Βασιλική, Σταματάκης Γιώργος, Τάλο Κλοντιάνα, Φωτοπούλου Μαρίλια.

Εχοντας στόχο την σωστή ενημέρωση και την μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την θεματική, το δρώμενο “Επίπεδα II” περιλαμβάνει επιπλέον της εικαστικής έκθεσης, ομιλίες- ενημερώσεις από γιατρούς εξειδικευμένους σε θέματα γηριατρικής-γεροντολογίας.

Οι γιατροί που θα ενημερώσουν το κοινό είναι: Ανδρίτσος Κων/νος, Δογιάμη Βαρβάρα, Μακρής Γιώργος Μάριος, Πουλακάκη Φιορίτα, Προύσκας Κωστής, Τσουκαλάς Γεώργιος, Τσούκας Φώτιος, Τρυφωνόπουλος Στάθης.

17 – 18 – 19 Απριλίου 2018

The Blender Gallery, Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα. Ωρες Λειτουργίας: 13:00′ – 17:00′

Ωρες Ομιλιών: 17:00′ – 20:00′

Είσοδος: Ελεύθερη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter