Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Επιστολική ψήφος στις ονομαστικές, για τις εγκύους βουλευτές

Με επιστολική ψήφο ή με φαξ θα μπορούν να ψηφίζουν στις ονομαστικές ψηφοφορίες οι γυναίκες βουλευτές που είναι έγκυες σύμφωνα με την σχετική αλλαγή του κανονισμού που εγκρίθηκε σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα τροποποιείται το άρθρο 70 του Κανονισμού της Βουλής έτσι ώστε μπορούν να ασκήσουν δικαίωμα ψήφου στις ονομαστικές ψηφοφορίες και οι γυναίκες βουλευτές που βρίσκονται σε κατάσταση κύησης κατά το τελευταίο διάστημα πριν τον τοκετό καθώς και αυτού που ακολουθεί τον τοκετό. Το διάστημα αυτό καθορίστηκε σε ένα μήνα πριν και ένα μήνα μετά τον τοκετό. Το δικαίωμα ψήφου θα δίνεται είτε με επιστολική ψήφο είτε με αποστολή φαξ.

Στο ίδιο «πακέτο» αλλαγών περιλαμβάνεται και η διεύρυνση της Διάσκεψης των Προέδρων με ένα ακόμη μέλος, τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Η προσθήκη προέκυψε μετά την απαίτηση των ανεξάρτητων βουλευτών να έχουν εκπροσώπηση καθότι είναι περισσότεροι από 5 η οποία έγινε αποδεκτή. Η Διάσκεψη των Προέδρων αριθμεί πλέον 23 μέλη.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.