Επιστρέφει η Σαράποβα ως πρέσβειρα στον ΟΗΕ

Επιστρέφει η Σαράποβα ως πρέσβειρα στον ΟΗΕ

Η Μαρία Σαράποβα θα επιστρέψει στους αγώνες τον Απρίλιο και τότε θα επιστρέψει και στη θέση της στα Ηνωμένα Εθνη.

Η Ρωσίδα τενίστρια ήταν από το 2007 πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ, μια ιδιότητα που ο διεθνής οργανισμός αποφάσισε να της αφαιρέσει τον περασμένο Μάρτιο, μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά αυτό το ζήτημα.

Αυτό έγινε και ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ πως τον Απρίλιο η Σαράποβα θ’ αναλάβει και πάλι τη θέση της στο πρόγραμμα ανάπτυξης (UNDP) του διεθνή οργανισμού. Η Σαράποβα είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον της και τις ενέργειές της, ως πρέσβειρα, στην τραγωδία των θυμάτων της πυρηνικής καταστροφής στο Τσέρνομπιλ το 1986, την εποχή δηλαδή της Σοβιετικής Ένωσης, και τις επιπτώσεις που είχε αυτή η τραγωδία και οι οποίες φτάνουν μέχρι τις μέρες μας.

Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS) έκανε δεκτή την έφεση που είχε καταθέσει η Σαράποβα και μείωσε κατά εννέα μήνες την ποινή αποκλεισμού που της έχει επιβληθεί. Υπενθυμίζεται ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) είχε επιβάλει στις 8 Ιουνίου διετή αποκλεισμό στη Σαράποβα, η οποία βρέθηκε «θετική» στην απαγορευμένη ουσία «meldonium» στο εφετινό Όπεν Αυστραλίας.

Η 29χρονη Ρωσίδα προσέφυγε στο CAS κατά της ποινής της, η οποία είχε αναδρομική ισχύ από τις 26 Ιανουαρίου 2016. Εξαιτίας του αποκλεισμού η «Μάσα», η οποία έχει κατακτήσει πέντε τίτλους σε τουρνουά γκραν σλαμ, έχασε, μεταξύ άλλων, τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθησαν τον Αύγουστο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter