Επιστρέφει ο Βαλεντίνο Ρόσι στο MotoGP – Μόλις 18 μέρες μετά το ατύχημα με μοτοσικλέτα

Επιστρέφει ο Βαλεντίνο Ρόσι στο MotoGP – Μόλις 18 μέρες μετά το ατύχημα με μοτοσικλέτα

Ο Βαλεντίνο Ρόσι θα προσπαθήσει να επιστρέψει την Κυριακή στους αγώνες του MotoGP, λαμβάνοντας μέρος στο γκραν πρι της Αραγονίας, τρεις εβδομάδες μετά το κάταγμα που υπέστη στο πόδι σε προπονητικό ατύχημα με μοτοσικλέτα, εφόσον οι γιατροί του «ανάψουν το πράσινο φως».

Ο 38χρονος αναβάτης της Yamaha επέστρεψε την Δευτέρα στις δοκιμές εντός πίστας, 18 ημέρες μετά το διπλό κάταγμα που υπέστη στην κνήμη και την περόνη του δεξιού ποδιού, και χθες έκανε άλλους 20 γύρους στην πίστα του Μιζάνο. Σήμερα ο επτάκις πρωταθλητής του MotoGP υποβλήθηκε σε εξετάσεις στην Ιταλία και αποφάσισε ότι, ενώ το πόδι του δεν έχει θεραπευθεί πλήρως, το αποτέλεσμα ήταν «θετικό».

«Στο τέλος αποφάσισα ότι θα φύγω για την Αραγονία και θα προσπαθήσω να καβαλήσω τη M1 μου αυτό το τριήμερο (σ.σ. 22-24 Σεπτεμβρίου)» δήλωσε ο «γιατρός» σε ανακοίνωση της Yamaha και συνέχισε: «Εάν κριθώ έτοιμος να αγωνιστώ, θα έχω την αληθινή απάντηση μετά το FP1 (σ.σ. το πρώτο μέρος των ελεύθερων δοκιμαστικών), επειδή το να καβαλήσω την M1 θα είναι μια πολύ μεγαλύτερη πρόκληση. Θα δούμε».

Ο Ιταλός θα πρέπει να περάσει με επιτυχία τον ιατρικό έλεγχο, στον οποίο θα υποβληθεί στην πίστα MotorLand Aragon, προτού του επιτραπεί να «τρέξει» στον αγώνα. Υπενθυμίζεται ότι ο Ρόσι, ο οποίος απουσίασε από το γκραν πρι του Σαν Μαρίνο που διεξήχθη στην πίστα του Μιζάνο, είναι τέταρτος στη γενική κατάταξη, 42 βαθμούς πίσω από τον Ισπανό κάτοχο του τίτλου, Μαρκ Μάρκεθ (Honda), και τον Ιταλό Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Ducati) που «συγκατοικούν» με 199 βαθμούς στην πρώτη θέση, ενώ απομένουν πέντε αγώνες για την ολοκλήρωση του MotoGP.

«Απομένει να δούμε αν ο Βαλεντίνο αισθάνεται ότι μπορεί να “βγάλει” ολόκληρο το αγωνιστικό τριήμερο, το οποίο είναι πολύ απαιτητικό, ειδικά σε μια πίστα όπως το MotorLand Aragon, με μεγάλες υψομετρικές διαφορές» δήλωσε ο διευθυντής της Yamaha, Μάσιμο Μερεγκάλι, και συμπλήρωσε: «Εάν ο “Βάλε” αισθανθεί ότι ο τραυματισμός του τού προκαλεί υπερβολικά μεγάλη δυσφορία, τότε ο Μίχαελ φαν ντερ Μαρκ θα πάρει τη θέση του ως ο αναπληρωματικός αναβάτης».

Υπενθυμίζεται ότι η Yamaha ανακοίνωσε στις 11 Σεπτεμβρίου πως ο Ολλανδός αναβάτης αγώνων Superbike, Μίχαελ φαν ντερ Μαρκ, θα αντικαταστήσει τον Ρόσι στο γκραν πρι της Αραγονίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter