Επιστρέφει σήμερα ο Δακτύλιος στην Αθήνα

Επιστρέφει σήμερα ο Δακτύλιος στην Αθήνα

Με σχετική καθυστέρηση, συγκριτικά με άλλα χρόνια, επιστρέφει σήμερα ο Δακτύλιος στην Αθήνα.

Τον Δακτύλιο, που περικλείει το κέντρο της πρωτεύουσας, σχηματίζουν οι: Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Ανδρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη -28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Εντός αυτού, ισχύει η εκ περιτροπής κυκλοφορία βάσει του τελικού ψηφίου της πινακίδας του οχήματος, κατά τις μονές ή ζυγές ημέρες κάθε μήνα.

Οι ώρες ισχύος του δακτυλίου ορίζονται για τις ημέρες Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07.00 έως 20.00 και για την Παρασκευή από 07.00 έως 15.00, ενώ στις οριακές λεωφόρους και οδούς του δακτυλίου δεν ισχύουν μέτρα και περιορισμοί. Επίσης, δεν εφαρμόζεται ο δακτύλιος κατά τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ανάμεσα στις εξαιρέσεις είναι τα αυτοκίνητα υβριδικής τεχνολογίας, τα αυτοκίνητα ιατρών που φέρουν την ειδική σήμανση του οικείου Ιατρικού Συλλόγου με μόνο επιβάτη τους ίδιους, όπως θα αποδεικνύεται από την ιατρική ταυτότητα, για εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών. Ακόμη, αυτοκίνητα αναπήρων πολέμου, τα οποία φέρουν ειδικές κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, εφόσον οδηγούνται από τους ίδιους τους ανάπηρους ή τους μεταφέρουν, καθώς και οχήματα που μεταφέρουν ασθενείς που χρειάζονται συχνή θεραπεία (π.χ. νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, άτομα με πολιομυελίτιδα ή Άτομα με Αναπηρίες), με την προϋπόθεση ότι οι ασθενείς θα έχουν εφοδιαστεί με σχετική βεβαίωση των αρμοδίων Διευθύνσεων των Περιφερειών της χώρας.

Οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών που περικλείονται από τον δακτύλιο μπορούν να εφοδιαστούν με ειδική κάρτα από το Δήμο Αθηναίων, προσκομίζοντας σχετικό αποδεικτικό ωραρίου εργασίας, για χρονικό διάστημα μιας (1) ώρας πριν την έναρξη της εργασίας και μόνο για την έξοδό τους από την περιοχή του δακτυλίου, και για χρονικό διάστημα δύο (2) ωρών από τη λήξη του ωραρίου τους για την επιστροφή τους στον τόπο κατοικίας τους. Τα οχήματά τους, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας θα κινούνται σε προκαθορισμένη ζώνη του δακτυλίου.

Οι άδειες κυκλοφορίας στο Δακτύλιο που έχουν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την περίοδο 2016-2017 εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι και 20-07-2018, εκτός εάν υπάρξει αίτημα ανάκλησης από τον ενδιαφερόμενο ή τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter