Επιστρέφει το BBC με νέα πρόταση στο ΚΑΣ για γυρίσματα στο Σούνιο

Επιστρέφει το BBC με νέα πρόταση στο ΚΑΣ για γυρίσματα στο Σούνιο

Με νέα πρόταση για μειωμένες ώρες κινηματογραφικών λήψεων στο Σούνιο, επανέρχεται στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) η εταιρεία παραγωγής «FALIRO HOUSE PRODUCTIONS – Παραγωγές Κινηματογράφου – Τηλεόρασης Α.Ε.» που ζητάει τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, στο πλαίσιο γυρισμάτων τηλεοπτικής σειράς μικρής διάρκειας του BBC.

Η σειρά βασίζεται στο έργο του γνωστού συγγραφέα Τζον Λε Καρέ, «Η Μικρή Τυμπανίστρια», σε σκηνοθεσία του Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Παρκ Τσαν Γουκ. Η εταιρεία παραγωγής θα ζητήσει να γίνουν μόνο πρωινά γυρίσματα και το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο ΚΑΣ την Μ. Τρίτη, 3/4.

Το αίτημα για την κινηματογράφηση στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, είχε εξεταστεί στη συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου και αφορούσε στην πραγματοποίηση κινηματογραφικών λήψεων στον αρχαιολογικό χώρο στις 12 Απριλίου από τις 7.00 έως τις 19.00.«Θεωρήθηκε από τα μέλη του ΚΑΣ ότι θα προκαλούσε αναστάτωση στην ασφάλεια και εύρυθμη λειτουργία του χώρου κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, που αναμένεται έντονη τουριστική κίνηση» επισημαίνεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού. Επίσης διευκρινίζει ότι κατά τη συζήτηση του θέματος, «οι εναλλακτικές προτάσεις που αναπτύχθηκαν παρουσία και εκπροσώπου της παραγωγού εταιρείας, δεν ήταν ικανοποιητικές και τα μέλη δεν αποδέχτηκαν την πρόταση ως είχε». Για τον λόγο αυτό, η υπουργός Πολιτισμού, πριν την κοινοποίηση της ως άνω γνωμοδότησης προς την εταιρεία , «προέτρεψε την εταιρεία παραγωγής να καταθέσει νέα πρόταση με μειωμένο αριθμό ωρών για την κινηματογράφηση ή κατανομή των γυρισμάτων σε περισσότερες από μία ημέρες» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και καταλήγει λέγοντας ότι «το ΥΠΠΟΑ θεωρεί σημαντική, στηρίζει την παροχή επενδυτικού κινήτρου (cash rebate) και συνεργάζεται στενά με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με στόχο την προσέλκυση διεθνών παραγωγών οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter