Επιστρέφουν στον Μεσαίωνα 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Διαφωνούν με την αναδοχή

Επιστρέφουν στον Μεσαίωνα 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Διαφωνούν με την αναδοχή

Επιστολή στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζουν τουλάχιστον δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να παρθεί πίσω η ρύθμιση του πρόσφατα κατατεθέντος νομοσχεδίου του υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Συντηρητικά αντανακλαστικά ξύπνησε στα μέλη της πλειοψηφίας και δη σε βουλευτές που προέρχονται από το προοδευτικότερο κόμμα της συγκυβέρνησης η ρύθμιση που επιτρέπει την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Πέρα από την εκπεφρασμένη θέση του Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος είχε προβάλλει… επιστημονικές αντιρρήσεις για την επικείμενη θεσμοθέτηση της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, εννέα ακόμη βουλευτές ετοιμάζουν επιστολή στον πρωθυπουργό, ζητώντας την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης.

Με το επιχείρημα πως κατά τη συζήτηση της διερεύνησης του συμφώνου συμβίωσης η κυβέρνηση ξεκαθάριζε πως δεν πρόκειται να ανάψει το πράσινο φως για την τεκνοθεσία σε ομόφυλα ζευγάρια, οι δέκα βουλευτές αναρωτιούνται τι άλλαξε και η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. «Γιατί πρέπει να φανούμε τόσο ανακόλουθοι;» διερωτώνται, ασχέτως αν η αναδοχή δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την υιοθεσία και το καθεστώς της οποίας μένει ως έχει. Επίσης, εκτιμούν πως θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αντίδραση της κοινωνικής πλειοψηφίας, ενώ ασκούν κριτική για το γεγονός ότι το ζήτημα δεν συζητήθηκε στα αρμόδια κομματικά όργανα, ρωτώντας: «Για τόσο ευαίσθητα θέματα δεν έπρεπε να έχει ερωτηθεί η Κ.Ο. του κόμματος;». Καταλήγουν επισημαίνοντας ότι η επίμαχη ρύθμιση θα πρέπει να αποσυρθεί ή αλλιώς να διατυπωθεί ρητά στο νομοσχέδιο πως η αναδοχή αφορά αποκλειστικά ετερόφυλα ζευγάρια που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.

Και θρησκευτικές ενστάσεις

Ακόμα χειρότερες μοιάζουν οι αιτιάσεις που προβάλλουν μέλη εξίσου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενα θρησκευτικές ενστάσεις. Σύμφωνα με αρμόδιες κοινοβουλευτικές πηγές, βουλευτές εκφράζουν θρησκευτικές αντιρρήσεις, αγνοώντας προφανώς ότι πολλά από τα παιδιά που διαβιούν σε δομές της εκκλησίας παραμένουν ως «αχαρτογράφητα», με αποτέλεσμα κανένας να μην γνωρίζει ούτε πόσα είναι αυτά τα παιδιά, ούτε τι είδους μεταχείριση λαμβάνουν από τους πνευματικούς λειτουργούς.

Για να καμφθούν οι ανωτέρω αντιθέσεις, προγραμματίστηκε ΕΠΕΚΕ την Τρίτη για να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα και να αποφευχθεί ένα ενδεχόμενο ατύχημα κατά τη ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου.

Ιδεολογικές αντιφάσεις

Οι διαφωνούντες βουλευτές μοιάζουν να βρίσκονται σε ιδεολογική πλάνη. Με προφάσεις τύπου «δεν είναι έτοιμη η κοινωνία» προβάλλουν τις συντηρητικές τους αντιλήψεις, τις οποίες καλύπτουν πίσω από «θέσφατα» κοινωνικής σφυγμομέτρησης. Ακόμα κι αν η κοινωνία μοιάζει ανέτοιμη, ποιος αφαιρεί το δικαίωμα από την αριστερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία να δώσει το προοδευτικό στίγμα, σπάζοντας κοινωνικά ταμπού; Και το κυριότερο, αν τέτοιου είδους κοινωνικές τομές δεν συντελεστούν από μία αριστερή κυβέρνηση, τότε από ποια; Εκτός κι αν ο δικαιωματισμός έχει κλίμακες ή εκείνοι έχουν μπερδέψει το κόμμα στο οποίο ανήκουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter