Επιστροφή Αβραμόπουλου στα πάτρια έδαφη

Επιστροφή Αβραμόπουλου στα πάτρια έδαφη

Ο κύβος ερρίφθη. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εγκαταλείπει το επόμενο διάστημα το καταφύγιό του στις βροχερές Βρυξέλλες και ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Ελληνας κομισάριος αποφάσισε να κρεμάσει στο βεστιάριο της Κομισιόν το κοστούμι του επιτρόπου Μετανάστευσης και να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική ζωή του τόπου.

Η απόφαση να εγκαταλείψει ο κ. Αβραμόπουλος την αριστοκρατική πρωτεύουσα του Βελγίου μπορεί να ξαφνιάσει κάποιους, ωστόσο οι μυημένοι στα ενδότερα του «γαλάζιου Βυζαντίου» δεν απορούν, παρότι σημειώνουν ότι ο πρώην υπουργός και νυν επίτροπος Μετανάστευσης δεν φημίζεται για την πολιτική του τόλμη.

Η μυστική συνάντηση στο Μοσχάτο

Ολα ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δ. Αβραμόπουλος συναντήθηκαν στα γραφεία της ΝΔ στο Μοσχάτο. Στη συνάντηση αυτή διερευνήθηκε το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο επίτροπος στην Ελλάδα και να αναλάβει κεντρικό ρόλο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι του προτάθηκε να αναλάβει αντιπρόεδρος της ΝΔ και να είναι επικεφαλής της ομάδας για τη σύνταξη του προεκλογικού προγράμματος του κόμματος.

Η πρόταση απορρίφθηκε από τον κ. Αβραμόπουλο, ο οποίος εξήγησε στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν τον ενδιαφέρει ουδόλως η κομματική καθημερινότητα. Στενός συνεργάτης του μας έλεγε ότι δεν θα μπορούσε ο κ. Αβραμόπουλος από τα σαλόνια της Κομισιόν να έρθει στην Ελλάδα για να ασχοληθεί με τις κομματικές επιτροπές και τον… Αδωνη Γεωργιάδη. Οι σχέσεις Αβραμόπουλου-Γεωργιάδη μάλιστα είναι κάκιστες και τούτο λόγω διαφορών σε θέματα που άπτονται του χώρου της υγείας.

Λίγες μέρες μετά την έμμεση αλλά ξεκάθαρη άρνηση του κ. Αβραμόπουλου, ο πρόεδρος της ΝΔ επανήλθε με νέα βελτιωμένη πρόταση: Να τεθεί επικεφαλής στο Επικρατείας της ΝΔ και να πάρει όποιο υπουργείο επιθυμεί, εφόσον το κόμμα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Ο επίτροπος ζήτησε χρόνο για να το σκεφτεί και η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή που πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα και στη ΝΔ, αυτή ήταν η βασική του επιδίωξη. Και λέμε βασική επειδή ήθελε και το… κερασάκι από την τούρτα: να γίνει αντιπρόεδρος σε μια κυβέρνηση ΝΔ, χωρίς όμως να μπλέξει με κάποιο υπουργείο. «Εγώ Βενιζέλος δεν φιλοδοξώ να γίνω και δεν θα γίνω» φέρεται να είπε στον Κώστα Τσιάρα, στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος συμμετέχει στις παρασκηνιακές διεργασίες.

«Αρραβώνας» με φόντο τις κάλπες

Αμ’ έπος, αμ’ έργον, λοιπόν, και με το Επικρατείας και την αντιπροεδρία υπό μάλης συναντήθηκε ξανά με τον πρόεδρο της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης, αφού άκουσε το νέο αίτημα Αβραμόπουλου, είπε καταρχήν το «ναι» και απλώς του ζήτησε να επιστρέψει στην Ελλάδα και στο κόμμα «όσο πιο γρήγορα γίνεται», εξηγώντας του ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Παραδόξως, γιατί μέχρι πρότινος είχε διαφορετική άποψη, ο κ. Αβραμόπουλος συμφώνησε με την εκτίμησή του και λέγεται ότι είπε στον κ. Μητσοτάκη πως και οι δικές του πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι «δεν θα αντέξει η κυβέρνηση την αφόρητη πίεση των δανειστών και τις παράλογες απαιτήσεις τους και στο τέλος ο Αλ. Τσίπρας θα υποχρεωθεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές».

Επίσης οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν να μη δημοσιοποιήσουν τον πολιτικό αρραβώνα μέχρι να τακτοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες, στις οποίες εντάσσεται και ο αντικαταστάτης του κ. Αβραμόπουλου στην Κομισιόν, ο οποίος όμως θα είναι πρόταση της σημερινής κυβέρνησης, εφόσον παραιτηθεί τελικά ο νυν επίτροπος. Ο κ. Μητσοτάκης θα ήθελε και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο, δηλαδή και να φέρει πίσω στη ΝΔ τον μετριοπαθή και με τη βούλα κεντροδεξιό Αβραμόπουλο, αλλά και στη θέση του να πάει η Ντόρα Μπακογιάννη. Το 2014, σύμφωνα με πληροφορίες της εποχής, η κ. Μπακογιάννη είχε συμφωνήσει με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να είναι η προτεινόμενη Ελληνίδα επίτροπος στην Κομισιόν. Τελικά ο Σαμαράς έδωσε τη ζηλευτή θέση στον κ. Αβραμόπουλο.

Αντιπροεδρία κι άλλα αξιώματα

Οι φιλοδοξίες του κ. Αβραμόπουλου δεν σταματούν εδώ. Εφόσον όλα πάνε καλά γι’ αυτόν και υλοποιηθούν τα σχέδιά του περί αντιπροεδρίας, ο επόμενος στόχος του είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020. Το όνειρό του να μπορέσει κάποια στιγμή να μετακομίσει στο Προεδρικό Μέγαρο παραμένει ζωντανό! Το προσπάθησε το 2014, αλλά το μόνο που… κατάφερε ήταν να δει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον άσπονδο φίλο του Προκόπη Παυλόπουλο. Μπορεί να ισχυρίζεται ακόμη και σήμερα, όπως και οι φίλοι του, ότι για την απώλεια της επίζηλης θέσης ευθύνεται ο Αλέξης Τσίπρας που αθέτησε υπόσχεσή του, γεγονός όμως παραμένει ότι βρέθηκε εκτός νυμφώνος και αποφάσισε να επαναλάβει την προσπάθεια όχι πλέον ως «ουδέτερος», αλλά ως μάχιμο στέλεχος της ΝΔ και ως πρόταση του αρχηγού της. Εφόσον βέβαια συμφωνήσει και η Ντόρα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter