Επιτάχυνση διαδικασιών για την κατεδάφιση 3.000 αυθαιρέτων

Επιτάχυνση διαδικασιών για την κατεδάφιση 3.000 αυθαιρέτων

Από τους Εθνικούς Δρυμούς, τις ακτές και τις αναδασωτέες εκτάσεις θα αρχίσουν άμεσα οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε περιοχές από την Πεντέλη και το Λαύριο μέχρι τα Μέγαρα.

Όπως ανακοίνωσαν οι Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Σταθάκης και Σωκράτης Φάμελλος, σε πρώτη φάση οι κατεδαφίσεις αφορούν σε περίπου 3.000 αυθαίρετα, για τα οποία έχουν εκδοθεί τελεσίδικα πρωτόκολλα και συγκεκριμένα για 2.500 αυθαίρετα εντός ιδιαίτερα προστατευόμενων περιοχών αλλά και 685 αυθαίρετα στον αιγιαλό.

Οι τρεις υπουργοί ξεκαθάρισαν ότι οι κατεδαφίσεις θα γίνoυν σε περιοχές προστασίας όπως οι Εθνικοί Δρυμοί, οι υγρότοποι, οι αιγιαλοί και εκτάσεις που προστατεύονται από τη σύμβαση Ramsar ή είναι ενταγμένες στο δίκτυο Natura 2000.

Για να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες, θα ενισχυθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ ενώ παράλληλα θα προωθηθεί άμεσα τροπολογία για την απλοποίηση της διαδικασίας.

Στην τροπολογία θα ορίζεται ότι οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις θα μπορούν να κάνουν απευθείας αναθέσεις για την εξασφάλιση των μηχανημάτων για τις κατεδαφίσεις καθώς και επέκταση ήδη υπαρχόντων συμβάσεων κατά 50%.

Παράλληλα στην τροπολογία θα προβλέπονται και πιο γρήγορες διαδικασίες για τον έλεγχο και τον χαρακτηρισμό ενός κτίσματος ως αυθαιρέτου ή μη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter