Επίθεση Βορίδη κατά Τσίπρα, Καμμένου με βολές για δυσφήμιση της Μαρέβας

Επίθεση Βορίδη κατά Τσίπρα, Καμμένου με βολές για δυσφήμιση της Μαρέβας

Σταθερά επιμένει η ΝΔ στην υπόθεση της πώληση βλημάτων στη Σαουδιακή Αραβία, και, υποστηρίζοντας ότι τα έγγραφα που παρουσίασε ο κ. Καμμένος είναι πλαστά, εξαπέλυσε επίθεση τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στον Υπουργό Άμυνας.

Ο Τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος Μάκης Βορίδης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα που παραχώρησε από κοινού με τον Τομεάρχη Δικαιοσύνης Ν. Παναγιωτόπουλο , επέμεινε στην προσπάθεια στην ΝΔ να εμπλέξει τον Πρωθυπουργό στην υπόθεση και άφησε να διαφανεί η δυσφορία της Ν. Δ. για την εμπλοκή του ονόματος της συζύγου του κ. Μητσοτάκη . Παρότι αναγνώρισε ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τα ‘τεχνικά ζητήματα’ που ανακύπτουν από τη συμφωνία ο κ. Βορίδης, τού απέδωσε «ανεπιφύλακτη στάση» στην προάσπιση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και υποστήριξε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας «αποφάσισε να είναι φορέας ψευδών» στοιχείων και «δυσφημήσεως» που «συνδέουν» και τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι στην υπόθεση.

Ο κ. Βορίδης απέδωσε στον υπουργό Άμυνας για χρήση πλαστών εγγράφων« εργώδη και αγωνιώδη προσπάθεια συγκαλύψεως» του ρόλου του κ. Παπαδόπουλου. Αιχμές για συγκάλυψη άφησε πολλές φορές κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τον ίδιο λόγο. «Δεν αμφιβάλλουμε για τη δικαστική οδό. Στην πραγματικότητα η Βουλή δεν κάνει καλά της δουλειά της» δήλωσαν οι τομεάρχες της ΝΔ σχετικά.

Μάλιστα επιχειρώντας να αντικρούσουν τα κυβερνητικά επιχειρήματα ότι δεν υπάρχει λόγος η Βουλή να διενεργεί εξεταστικές για θέματα στα οποία έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη –η υπόθεση της πώλησης όπλων ερευνάται από την Εισαγγελία Διαφθοράς- οι τομεάρχες της ΝΔ δεν έκρυψαν την ενόχληση του κόμματός τους για τις εξεταστικές που διενεργούνται για την υγεία. Δικαστική έρευνα υπάρχει και για το ΚΕΕΛΠΝΟ και για το Ερρίκος Ντυνάν , παρατήρησαν.

Οι τομεάρχες της ΝΔ δεν μπόρεσαν στοιχειοθετήσουν κατηγορία για μίζα ωστόσο πολλές φορές υποστήριξαν ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες στην υπόθεση οι οποίες προκύπτουν από την παραβίαση του νόμου 3978 /2011 για τις συμβάσεις προμηθειών. Ο κ. Βορίδης υποστήριξε εξάλλου ότι στα πιστοποιητικά που κατέθεσε ο κ. Καμμένος η εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου αναφέρεται ως «εξαγωγική οντότητα» και όχι ως «πληρεξούσιος», Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη το άρθρο 9 του νόμου του 2011 απαγορεύει τη διάθεση και χρησιμοποίηση μεσαζόντων. Θέλοντας να αναδείξει την εμπλοκή του Πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας στην υπόθεση, ο Τομεάρχης της ΝΔ, παρατήρησε ότι το άρθρο 107 του ίδιου νόμου υπαγορεύει τη διαδικασία υπογραφής μιας διακρατικής συμφωνίας χωρίς και την έγκριση του ΚΥΣΕΑ (υπογραφές του Πρωθυπουργού και των Υπουργών). Επίσης, οι δυο Τομεάρχες υποστήριξαν ότι ο νόμος επιτρέπει την παρουσία εκπροσώπων όμως στο επίπεδο της παροχής συγκεκριμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών και μόνο.

Ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι κ. Καμμένος έχει παραβεί τα καθήκοντά του και διερωτήθηκε «Γιατί παρέβη το καθήκον του; Ποιον ήθελε να ωφελήσει; Γιατί χρησιμοποιεί ψευδοέγγραφα και λέει ψέματα στο κοινοβούλιο;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter