Επίθεση του πρωθυπουργού σε Μητσοτάκη – Γεννηματά στο ΕΣΚ

Επίθεση του πρωθυπουργού σε Μητσοτάκη – Γεννηματά στο ΕΣΚ

Επίθεση τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στη Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε, με αφορμή τη συμφωνία με την πΓΔΜ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στις Βρυξέλλες νωρίτερα λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής.

Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτήρισε «αποτυχημένους διαχειριστές του παρελθόντος, τον κ. Μητσοτάκης και την κα. Γεννηματά» οι οποίο όπως είπε «έχουν συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο πολιτικής υποκρισίας και εθνικιστικού λαϊκισμού. Δημαγωγούν, προσπαθώντας να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες των κομμάτων τους. Η Ιστορία θα δικαιώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες που ξεπέρασαν το παρελθόν και συνδιαμόρφωσαν ένα δίκαιο μέλλον».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «Ιστορική» την περασμένη εβδομάδα για την Ελλάδα λέγοντας επί λέξει ότι «Κλείσαμε λογαριασμούς του παρελθόντος. Η συμφωνία στις Πρέσπες με την ΠΓΔΜ και η συμφωνία του Eurogroup άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός είπε στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ότι «η Ευρώπη πρέπει να κατασταλάξει τι ακριβώς θέλει: συλλογικές ή μονομερείς λύσεις; Εμείς ζητάμε τη μεταρρύθμιση του Δουβλίνου, τη στήριξη των χωρών πρώτης γραμμής και την αναβάθμιση της δραστηριότητας της Frontex, καθώς, επίσης, και ένα ολιστικό πρόγραμμα στήριξης των χωρών προέλευσης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών».

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της Συνόδου όλοι οι συμμετέχοντες συνεχάρησαν την ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχή και καθαρή έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια, όπως και για την συμφωνία των Πρεσπών για την οποία είπαν ότι είναι ένα «ιστορικό επίτευγμα» που κάνει περήφανες όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Μάλιστα ο πρόεδρος του PES Σεργκέι Στάνισεφ, δεν παρέλειψε να επισημάνει την έντονη διαφωνία του PES για τη στάση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, που δεν ήταν καν παρούσα στη συνεδρίαση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter