Επίθεση Τσακαλώτου σε ΝΔ: Μας κατηγορείτε για προϋπολογισμό λιτότητας αλλά στην Ευρώπη υποστηρίζετε τη λιτότητα

Επίθεση Τσακαλώτου σε ΝΔ: Μας κατηγορείτε για προϋπολογισμό λιτότητας αλλά στην Ευρώπη υποστηρίζετε τη λιτότητα

Σκληρή επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη ΝΔ αλλά και την ευρωπαϊκή δεξιά, εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

«Αυτός ο προϋπολογισμός είναι μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που έχει το μνημόνιο. Η κυβέρνηση μας μαζί με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία υποστηρίζουμε αλλαγές που αλλάζουν πλέον το μείγμα πολιτικής, αλλαγές που θα αντιστρέψουν την καταστροφική λογική της λιτότητας. Ποια η θέση του ΕΛΚ και της ΝΔ για αυτό»; αναρωτήθηκε ο κ. Τσακαλώτος.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη, υπογράμμισε: «Είναι υποκρισία. Μας κατηγορείτε ότι φέρνουμε ένα προϋπολογισμό λιτότητας αλλά στην Ευρώπη υποστηρίζετε τη λιτότητα και ούτε καν όσα λένε οι χώρες του Νότου».

Στη συνέχεια τόνισε: «Κατά 12.000 ευρώ μειώσατε το εισόδημα της μεσαίας τάξης σε 5 χρόνια. Από 34.000 εισόδημα το πήγατε στο 21.000. Ποιος κατέστρεψε τη μεσαία τάξη κ. Μητσοτάκη; Τι ακριβώς θα κάνετε κύριε Μητσοτάκη; Θα διεκδικήσετε μειώσεις στα πλεονάσματα και μετά θα έρθει η ανάπτυξη; Δεν καταλαβαίνω την πολιτική σας. Αυτά που λέτε για δημόσιες δαπάνες φτάνουν-δεν φτάνουν τα 5 δις».

Για τη σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε: «Οι αποδόσεις των ομολόγων πέφτουν, όλοι μιλούν για ράλι απόδοσης, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης είναι πολύ θετικοί». Αλλά αμέσως μετά διευκρίνισε: «Παθαίνω αναγούλα όταν ακούω για success story γιατί θα κάνουν πάλι τα ίδια που έκαναν παλιά».

Για το 2018 ανήγγειλε ότι διπλασιάζονται οι δαπάνες για την πρόνοια και φτάνουν το 1,83 δις.

Υπενθύμισε ακόμα ότι έχουμε αύξηση της εργασίας και πτώση της ανεργίας. «Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ έχουν το Σεπτέμβριο, το καλύτερο 8μηνο από το 2001. Σε έξοδο της Ελλάδας αναφέρεται ο Γ. Ντάισελμπλουμ, στις 9 Οκτωβρίου ο Μοσκοβισί λέει ότι η επιτυχής λήξη του προγράμματος και προετοιμάζει την καθαρή έξοδο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter