Επίθεση Τζανακόπουλου σε Στουρνάρα και Σημίτη – «Δεν δικαιούνται να ομιλούν»

Επίθεση Τζανακόπουλου σε Στουρνάρα και Σημίτη – «Δεν δικαιούνται να ομιλούν»

Επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, (την ώρα που ο τελευταίος συναντιόταν με τον πρόεδρο της ΝΔ), εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών.

Ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για θεσμικούς παράγοντες που πολιτικολογούν καλώντας τους παράλληλα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί από τη στιγμή που πρόσφατα έχουν υπηρετήσει σε κορυφαίες πολιτικές θέσεις.

«Οι θεσμικοί παράγοντες βεβαίως και δικαιούνται και έχουν υποχρέωση να κάνουν εκτιμήσεις για το πώς πορεύεται η οικονομία. Θα πρέπει να αποφεύγουν την πολιτικολογία, να έχουν καθαρό βλέμμα και να βλέπουν ότι η ευθύνη για την καθυστέρηση δεν βρίσκεται στην πλευρά της κυβέρνησης αλλά στις απαιτήσεις του ΔΝΤ. Αυτό που θα περίμενε κανείς θα ήταν ένα καθαρότερο και μη πολιτικό βλέμμα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να καταλήξει:

«Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω είναι ότι ο κίνδυνος το πρόγραμμα να μη βγει θα αυξηθεί αν δεν καταλήξουμε σε μια συνολική συμφωνία. Όλοι όσοι τοποθετούνται θα πρέπει να μας πουν πέρα από το πότε και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κλείσει η συμφωνία. Θα βοηθούσαν στην αντιμετώπιση της ύφεσης που προκάλεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις – που θυμάστε ποιοι ήταν οι υπουργοί Οικονομικών – οι προτάσεις του ΔΝΤ;».

Απαντώντας δε σε ερώτηση για την επανεμφάνιση, σε συνέντευξη που θα προβληθεί σήμερα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, είπε ότι «θα ήταν ο τελευταίος που θα μπορούσε να καταθέσει προτάσεις για την ελληνική οικονομία. Είναι ένας από τους αρχιτέκτονες της καταστροφής της ελληνικής οικονομίας».

Η συμφωνία θα κλείσει σύντομα

Αναφερόμενος στη συμφωνία με τους δανειστές σημείωσε: «Έχω βαθιά πεποίθηση ότι η συμφωνία θα είναι τέτοια ώστε να μην επιτρέψει την αμφισβήτηση από κανένα. Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής»

Για το θέμα της ΔΕΗ είπε πως η κυβέρνηση «είναι απόλυτα ενιαία και συμπαγής» και ο βασικός της στόχος είναι «να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ».

«Όταν έρθει η τελική συμφωνία θα κληθούμε να πάρουμε τις αποφάσεις και αυτές θα συγκριθούν με όσα είχε συμφωνήσει η ΝΔ, με όσα απαιτούν οι δανειστές κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, και τρίτον με τις προγραμματικές θέσει της κυβέρνησης» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο ορόσημο είναι η εαρινή συνεδρίαση του ΔΝΤ όπου «ευελπιστούμε ότι θα πάρει μια απόφαση. Θα πρέπει να επιταχύνει το Ταμείο και να πάρει μια απόφαση από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ανάκαμψη της οικονομίας».

Αναφερόμενος στην ψηφοφορία στη Βουλή όταν φτάσει η συμφωνία δεν απέκλεισε κάποια μέτρα να έρθουν προς ψήφιση πριν τη συνολική συμφωνία, ωστόσο είπε ότι αυτά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι όσα θα ισχύσουν από το 2018 και μετά.

Τέλος, αναφερόμενος στη ΝΔ είπε πως «καταστροφολογεί» και χαρακτήρισε «φαιδρότητα» τη θέση ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να την εγκλωβίσει μαζί με τους δανειστές σε σενάρια αυξημένης πλειοψηφίας.

«Η Νέα Δημοκρατία να πει με παρρησία ότι όχι μόνο δεν θα ψηφίσει αλλά και θα καταργήσει τη συμφωνία. Άλλα λέει μέσα και άλλα έξω που λέει ότι θα διατηρήσει τη συμφωνία», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter