Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Επιθεώρηση Εργασίας: Παρέμβαση στον «Μουστάκα» μετά από απαράδεκτη ανακοίνωση

Σειρά παραβάσεων που σχετίζονταν με το ωράριο λειτουργίας βεβαίωσε στην εταιρεία Μουστάκας το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), όπως δηλώνει ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Ηλιόπουλος σημειώνει ότι «μετά από καταγγελίες σχετικά με μία ανακοίνωση της συγκεκριμένης επιχείρησης για το πώς θα έπρεπε να συμπεριφέρονται οι εργαζόμενοι, διενεργήθηκε έλεγχος στο κατάστημα από την Επιθεώρηση Εργασίας. Αυτό το οποίο βεβαιώθηκε ήταν μία σειρά παραβάσεων που σχετίζονταν με το ωράριο λειτουργίας, δηλαδή εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονταν εκτός ωραρίου».

Όπως αναφέρει, «στην επιχείρηση δόθηκε διορία πέντε ημερών, όπως προβλέπει κανονικά η διαδικασία, προκειμένου να δοθούν γραπτές εξηγήσεις. Παράλληλα, έχει ζητηθεί και ο κανονισμός λειτουργίας της επιχείρησης, έτσι ώστε να διερευνηθεί, αν υπάρχει σε αυτόν οποιαδήποτε παρατυπία, η οποία θα πρέπει να διορθωθεί». Μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας- διευκρινίζει ο κ. Ηλιοπούλος -θα επιβληθούν τα πρόστιμα.

«Σε κάθε περίπτωση όπου υπάρχουν καταγγελίες, η Επιθεώρηση Εργασίας θα προχωράει σε ελέγχους και, όταν βεβαιώνεται η παράβαση, θα επιβάλλεται και το πρόστιμο», διαβεβαιώνει ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.