Επιτυχής δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα (Video)

Επιτυχής δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα (Video)

Την επιτυχή εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) ανακοίνωσε η Βόρεια Κορέα. Ο πύραυλος που εκτόξευσε η Πιονγιάνγκ κατέληξε στη θάλασσα, εντός της ιαπωνικής ΑΟΖ.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι ο στρατός εξετάζει το κατά πόσο επρόκειτο όντως για διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο.

Πάντως στη Βόρεια Κορέα τα κρατικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν την επιτυχή εκτόξευση του πυραύλου με τον συνηθισμένο, πανηγυρικό τρόπο.

Η παρουσιάστρια του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού ανέφερε ότι ο πύραυλος έφτασε σε ύψος 2.802 χιλιομέτρων και διήνυσε απόσταση 933 χιλιομέτρων, ενώ έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Η Βόρεια Κορέα είναι «μια ισχυρή πυρηνική δύναμη» η οποία διαθέτει «πολύ ισχυρούς βαλλιστικούς, διηπειρωτικούς πυραύλους που μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε μέρος του κόσμου», είπε η παρουσιάστρια.

«Η επιτυχημένη εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου (…) αποτελεί μεγάλη πρόοδο στην ιστορία της δημοκρατίας μας», πρόσθεσε.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε επίσης εικόνες τη σχετική, χειρόγραφη διαταγή που συνέταξε ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ- Ουν με ημερομηνία Δευτέρας.

Η Διοίκηση του Ειρηνικού του στρατού των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι κατέγραψε το σχήμα ενός «μέσου βεληνεκούς βαλλιστικού πυραύλου εδάφους» για 37 λεπτά μετά την εκτόξευσή του από βάση βορειοδυτικά της Πιονγιανγκ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αντέδρασε με δύο συνεχόμενες αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, διερωτώμενος ειρωνικά αν «αυτός ο τύπος (ο Κιμ Γιονγκ Ουν) δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει στη ζωή του» αλλά και εκφράζοντας αφενός την πεποίθησή του ότι «η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία δεν θα ανεχτούν αυτή την κατάσταση για πολύ ακόμη», αφετέρου ότι την ελπίδα ότι «η Κίνα θα πιέσει τη Βόρεια Κορέα ώστε να σταματήσει αυτή η ανοησία».

Σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες ο πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα δεν θα μπορούσε να πλήξει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ, ωστόσο θα μπορούσε να χτυπήσει στόχους στην Αλάσκα. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter