Επτά μήνες στον χρυσαυγίτη που είπε: Πού είναι ο Παύλος σου τώρα, στη Μάγδα Φύσσα

Επτά μήνες στον χρυσαυγίτη που είπε: Πού είναι ο Παύλος σου τώρα, στη Μάγδα Φύσσα

Επτά μήνες με τριετή αναστολή επέβαλε σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας στον χρυσαυγίτη που επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο στη Μάγδα Φύσσα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας της δίκης της Χρυσής Αυγής στις 14 Φεβρουαρίου στο Εφετείο.

“Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;” της είχε πει με θράσος , και κάνοντας χυδαίες χειρονομίες εναντίον της.

Τότε η οικογένεια του εν ψυχρώ δολοφονηθέντα Παύλου Φύσσα είχε καταθέτει μήνυση κατ’ αγνώστων, αργότερα όμως η Μάγδα Φύσσα αναγνώρισε τον δράστη.

Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμφθηκε σε δίκη ο οπαδός της Χρυσής Αυγής ήταν έργω και λόγω εξύβριση και προσβολή μνήμης νεκρού.

Η ΔΙΚΗ

Το Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο, σύμφωνο με την εισαγγελική εισήγηση, έκρινε ένοχο τον -κατ’ ομολογία του- χρυσαυγίτη για όλα τα αδικήματα που του καταλογίζονταν , καθώς το δικαστήριο αποφάσισε πως αυτός ήταν ο άνδρας που φώναξε “Που είναι ο Παύλος σου τώρα;”. Μάλιστα, η πλευρά της οικογένειας Φύσσα κατέθεσε στο δικαστήριο και φωτογραφικό υλικό από την δράση του συγκεκριμένου κατηγορούμενου σε αιμοδοσίες και διανομές τροφίμων της Χρυσής Αυγής.

“Οι χειρονομίες του ήταν σεξουαλικού περιεχομένου και χυδαίες. Δεν ήταν το προτεταμένο δάχτυλο, ούτε οι βρισιές, αλλά αυτό το χαιρέκακο στο πρόσωπό του. Το ευχαριστιόταν εκείνη την ώρα”, είπε στο δικαστήριο η Μάγδα Φύσσα.

Πρόεδρος: Ήταν κακεντρεχής;

Μ. Φύσσα: Πολύ. Ήταν ευχαριστημένος για το ότι είμαι σε αυτή τη θέση και κ γιος μου είναι εκεί που είναι.

“Σκοπός τους είναι να φύγει η μάνα από τη δίκη γιατί τους ενοχλεί”

Κατά τη διαδικασία, επεδείχθηκαν φωτογραφίες στην τραγική μητέρα από τα επεισόδια που είχαν γίνει στη δικαστική αίθουσα στις οποίες αναγνώρισε τον κατηγορούμενο. Και ο αστυνομικός όμως που διενέργησε την έρευνα μετά τη μήνυση της οικογένειας Φύσσα ήταν βέβαιος για το ορθόν της ταυτοποίησης του δράστη στο πρόσωπο του κατηγορούμενου.

“Πήγα στο δικαστήριο όπου είχε συμβεί το περιστατικό για να διαπιστώσω τις περιγραφές που αναφέρονταν στη μήνυση. Εγώ τον ταχτοποίησα από τις φωτογραφίες και την ταυτότητα που είχε επιδώσει στην είσοδο της αίθουσας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι αυτός” είπε χαρακτηριστικά.

Καταπέλτης όμως ήταν και κατάθεση του αδελφού της Μάγδας Φύσσα. “Καθώς εκδικαζόταν η υπόθεση, ήταν ένας μάρτυρας που ζήτησε να μπουν μεσα οι δικοι του άνθρωποι που δεν άφηνε η αστυνομία. Υπήρξε χλευασμός από την άλλη πλευρά και η πρόεδρος διέκοψε τη δίκη. Είχε δημιουργηθεί ένταση και φώναζαν “αίμα – τιμή – χρυσή αυγή”. Εμείς καθόμασταν στη μέση των καθισμάτων προς το κέντρο και άρχισαν να έρχονται προς εμάς με ύβρεις. Μείναμε εκστατικοί γιατί η επίθεση γινόταν με ανοχή της αστυνομίας. Η αστυνομία είχε πρόσωπο σε εμάς και πλάτη σε αυτούς. Έρχονταν πάνω μας απειλητικά και αυτός άρχισε να βρίζει την αδελφή μου. Ήταν μέσα στο ακροατήριο” περιέγραψε ο μάρτυρας τονίζοντας πως συνεχώς η οικογένεια Φύσσα λοιδορείται και από τον συγκεκριμένο άνδρα. “Ήθελε να την πληγώσει, να προσβάλει το παιδί. Σκοπός τους είναι να φύγει αυτή η μάνα από τη δίκη γιατί τους ενοχλεί”.

Ο …ΧΡΙΣΤΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

Ο κατηγορούμενος ο οποίος δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, υποστήριξε πως ο ίδιος είναι “χριστιανός ορθόδοξος” και …παραπονέθηκε γιατί “κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες”.

Υποστήριξε κατά την απολογία του πως ήταν να σηκωθεί να φύγει.

“Έχω πάει και άλλες μέρες στη δίκη. Δεν είχα καμία διαφορά. Δεν έχω ενοχλήσει ποτέ” είπε και ανέφερε πως ήταν οι “άλλοι” που άρχισαν τα συνθήματα προκαλώντας ένταση. Ζήτησε μάλιστα, να κληθούν αστυνομικοί αυτόπτες μάρτυρες ακόμα και η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη, προκειμένου να καταθέσουν ότι “όταν άρχισαν οι χειρονομίες, φόρεσα το κασκόλ μου και ξεκίνησα να φεύγω”.

Πρόεδρος: Για ποιό λόγο να κάτσουν να ασχοληθούν με εσάς για αυτό το περιστατικό; Εκείνη τη ημέρα είναι λογικό από όλα τα άτομα να ασχολούνται με εσάς;

Κατηγορούμενος: Εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος. Φαίνομαι στο βίντεο. Ακούγεται μια βαβούρα και από κάτω ακούγεται “πού είναι ο Παύλος σου τώρα”; αλλά εγώ δεν ήμουν κάτω…

Πρόεδρος: τότε γιατί να στοχοποιήσουν εσάς;

Κατηγορούμενος: Έλα μου ντε; για αυτό θέλω τους αστυνομικούς… αρνούμαι την κατηγορία. Δεν ξέρω γιατί με στοχοποίησαν. Να καλέσουμε και την πρόεδρο να ρωτήσουμε πώς διακόπηκε η δίκη αυτή!

Πρόεδρος: Δεν έχετε κατηγορία για διακοπή της δίκης…

Κατηγορούμενος: Ναι αλλά κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες…

Ο κατηγορούμενος άσκηση έφεσης κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του, ενώ μιλώντας για την υπόθεση στους δημοσιογράφους είπε : “Δεν χλεύασα κανέναν. Υπάρχει και δεύτερος βαθμός”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter