Έρευνα έκπληξη της ALCO για τη δημόσια τηλεόραση (Γραφήματα)

Έρευνα έκπληξη της ALCO για τη δημόσια τηλεόραση (Γραφήματα)

Έρευνα έκπληξη της ALCO δείχνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην αξιοπιστία της ενημέρωσης της ΕΡΤ και του σημαντικού ρόλου της κρατικής τηλεόρασης ειδικά στην προώθηση του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Παράλληλα η έρευνα είναι κόλαφος για την απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου να κλείσουν την κρατική τηλεόραση και δικαιώνει την σημερινή κυβέρνηση για την επαναλειτουργία της.

Η έρευνα η οποία παρουσιάστηκε στο σημερινό κεντρικό δελτίο της κρατικής τηλεόρασης διεξήχθη στο πλαίσιο του μηνιαίου κοινωνικού βαρόμετρου της ALCO, μεταξύ 18 και 21 Μαρτίου 2017 σε δείγμα 1000 ατόμων από όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με αυτήν το 56% των πολιτών θεωρεί λανθασμένο το κλείσιμο της ΕΡΤ ενώ μόλις το 24 το θεωρεί σωστό και το 20 δεν απαντά. Παράλληλα το 59% θεωρεί σωστή την απόφαση της επαναλειτουργίας της, το 23% λανθασμένη και το 18% δεν απαντά.

Υψηλή αποδοχή φαίνεται να έχει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού αφού 27 στους 100 πολίτες θεωρούν πιο αντικειμενικά τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ από τα αντίστοιχα των ιδιωτικών καναλιών όπου 22 στους 100 πολίτες θεωρούν πιο αντικειμενικά. Ωστόσο 40 στους 100 πολίτες χτυπούν καμπανάκι γενικά στην ενημέρωση αφού δεν θεωρούν αντικειμενικά τα δελτία ειδήσεων τόσο της κρατικής όσο και της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Συντριπτική είναι όμως η αποδοχή της ΕΡΤ όσον αφορά στην προώθηση του πολιτισμού αφού 56 στους 100 πολίτες θεωρούν ότι ο κάνει καλύτερα η κρατική τηλεόραση και μόλις 17 στους 100 λένε το αντίθετο. Ανάλογη είναι η εικόνα και στον αθλητισμό και στην προώθηση θεμάτων από ολόκληρη την επικράτεια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter