‘Έρευνες για μεγάλη φοροαποφυγή σε Βρετανία και Ολλανδία

‘Έρευνες για μεγάλη φοροαποφυγή σε Βρετανία και Ολλανδία

Η Βρετανία δήλωσε σήμερα πως ξεκίνησε έρευνα έπειτα από πληροφορίες για φοροαποφυγή και ξέπλυμα χρήματος από ένα μη κατονομαζόμενο «παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα» και υπαλλήλους του.

«Η πρώτη φάση της έρευνας, η οποία θα δει περαιτέρω, στοχευμένη, δραστηριότητα τις ερχόμενες εβδομάδες, επικεντρώνεται σε υψηλόβαθμους υπαλλήλους από μέσα από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, καθώς και σε έναν αριθμό πελατών του», ανέφερε η βρετανική φορολογική αρχή, η Her Majesty’s Revenue and Customs (HMRC).

H HMRC ανέφερε ότι δεν θα δώσει άλλες λεπτομέρειες για την έρευνα καθώς είναι σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ, τα γραφεία της Credit Suisse, της δεύτερης μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας, στο Παρίσι, στο Λονδίνο και στο Άμστερνταμ, αποτελούν αντικείμενο έρευνας των φορολογικών αρχών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η τράπεζα.

Τα γραφεία αυτά, προστίθεται στην ανακοίνωση της τράπεζας που δηλώνει πως «συνεργάζεται», δέχθηκαν «την επίσκεψη» των φορολογικών αρχών των χωρών αυτών.

Σύμφωνα με τον ελβετικό Τύπο, η υπόθεση ξεκίνησε στην Ολλανδία όπου οι φορολογικές αρχές έλαβαν πληροφορίες για την ύπαρξη μυστικών λογαριασμών σε ελβετική τράπεζα για σκοπούς φοροαποφυγής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ζυρίχης Tages Anzeiger, τα γραφεία της Credit Suisse αποτέλεσαν αντικείμενο μιας «εφόδου» και αντικείμενα αξίας όπως πίνακες και ράβδοι χρυσού κατασχέθηκαν σε διάφορες χώρες.

Όταν ρωτήθηκε στη Ζυρίχη, η τράπεζα δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter