Ερντογάν: Μην ψηφίσετε τα εγγόνια του ναζισμού στην Ευρώπη – Σχέδιο επαναφοράς της θανατικής ποινής

Ερντογάν: Μην ψηφίσετε τα εγγόνια του ναζισμού στην Ευρώπη – Σχέδιο επαναφοράς της θανατικής ποινής

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει να προκαλεί τους ευρωπαίους, και κάλεσε σήμερα τους τούρκους ψηφοφόρους στην Ευρώπη να αψηφήσουν τα «εγγόνια του ναζισμού» και να υποστηρίξουν την αναθεώρηση του συντάγματος στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί αυτόν τον μήνα.

Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα καταφερθεί εναντίον ευρωπαϊκών χωρών, της Γερμανίας περιλαμβανομένης, στην εκστρατεία του για το δημοψήφισμα, κατηγορώντας τις για τακτικές «που μοιάζουν με αυτές των ναζί», επειδή απαγόρευσαν ομιλίες των υπουργών του σε συγκεντρώσεις τούρκων ψηφοφόρων στο εξωτερικό.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ έχει δηλώσει πως αυτές οι αναφορές στο ναζισμό και οι συγκρίσεις πρέπει να σταματήσουν.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι θα οργανώσει δημοψήφισμα για την αποκατάσταση της θανατικής ποινής, αν το θεωρήσει απαραίτητο. 

Η Τουρκία κατήργησε τη θανατική ποινή πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενδεχόμενη αποκατάσταση της θανατικής ποινής θα έβαζε τέλος στην προσπάθεια της Τουρκίας να ενταχθεί στην ΕΕ, έχουν δηλώσει ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Ο Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συγκέντρωση στην επαρχία Ριζέ (Ριζούς) της Μαύρης Θάλασσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter