Ερντογάν υπέρ βομβαρδισμών στη Συρία, Γιλντιρίμ καυστικός προς τη Δύση: Πού ήσασταν ως σήμερα;

Ερντογάν υπέρ βομβαρδισμών στη Συρία, Γιλντιρίμ καυστικός προς τη Δύση: Πού ήσασταν ως σήμερα;

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε θετικά τα αεροπορικά και πυραυλικά πλήγματα των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας κατά συριακών στόχων, τονίζοντας ότι η επιχείρηση βομβαρδισμού έστειλε ένα μήνυμα στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Με την σημερινή κοινή επιχείρηση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Συρίας, η συριακή κυβέρνηση έλαβε ένα μήνυμα, ότι οι σφαγές της δεν θα μείνουν αναπάντητες», δήλωσε ο Ερντογάν σε υποστηρικτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Κωνσταντινούπολη. «Οι αθώος λαός της Συρίας θα έπρεπε να είχε προστατευτεί εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Πιο καυστικός απέναντι στη Δύση υπήρξε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, αν και χαρακτήρισε θετικό βήμα την κοινή επιχείρηση ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία. 

«Επί επτά χρόνια άνθρωποι σφαγιάζονται στη Συρία. Η βαναυσότητα συνεχίζεται. Θυμηθήκατε την ανθρωπιά σας όταν χρησιμοποιήθηκαν χημικά; Πού ήσασταν μέχρι σήμερα; Το δικό μας σύστημα αξιών και νόμων δεν αποδέχεται να σκοτώνονται άνθρωποι ούτε από χημικά ούτε από συμβατικά όπλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός, σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ξεχνώντας βέβαια τους δεκάδες νεκρούς που άφησε πίσω της η τουρκική εισβολή στο Αφρίν πριν από λίγο μόλις καιρό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter