Ερντογάν: Ζητάει βοήθεια για την εξάρθρωση του δικτύου Γκιουλέν από τη Μοζαμβίκη

Ερντογάν: Ζητάει βοήθεια για την εξάρθρωση του δικτύου Γκιουλέν από τη Μοζαμβίκη

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μαπούτο, τις αρχές της Μοζαμβίκης να βοηθήσουν στις προσπάθειες καταπολέμησης της επιρροής του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

«Ζητάμε θερμά την υποστήριξή σας στη μάχη εναντίον των γκιουλενιστών σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Γνωρίζουμε ότι είναι παρόντες εδώ στη Μοζαμβίκη» επισήμανε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου παρουσία του ομολόγου του της Μοζαμβίκης Φιλίπε Νιούσι.

«Διαθέτουν ένα τεράστιο δίκτυο σχολείων κι οργανώσεων σε ολόκληρο τον κόσμο κι ένα τεράστιο δίκτυο εδώ στη Μοζαμβίκη» συμπλήρωσε.

Η Μοζαμβίκη είναι ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας στην Αφρική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ξεκίνησε από την Τανζανία.

Η μάχη για την εξάρθρωση του δικτύου των γκιουλενιστών είναι ένα από τα κεντρικά θέματα αυτής της περιοδείας που πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υποστηρικτές του Γκιουλέν «παρείσφρησαν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, την τουρκική αστυνομία, τους τουρκικούς θεσμούς και επαναλαμβάνουν τις πρωτοβουλίες αυτές και την κρυφή τους ατζέντα σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Αυτό που αποπειράθηκαν να κάνουν στην Τουρκία, κάποια στιγμή θα το επιχειρήσουν στη Μοζαμβίκη» προειδοποίησε ο Ερντογάν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter