Ερρίκος Ντυνάν: Ένταση στην Εξεταστική με αφορμή δημοσιεύματα του Documento

Ερρίκος Ντυνάν: Ένταση στην Εξεταστική με αφορμή δημοσιεύματα του Documento

Ένταση επικράτησε στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, μετά από τις ιντριγκαδόρικες εκφράσεις του Θανάση Παπαχριστόπουλου. Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που για κάποιο λόγο έχουν αναλάβει το ρόλο του συνηγόρου του σημερινού μάρτυρα, σηκώθηκαν όρθιοι και ωρύονταν.

Όταν ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, πήρε το λόγο, κρατώντας στα χέρια του δημοσιεύματα του Documento, ρώτησε κάτι πολύ απλό τον μάρτυρα, Βασίλη Στεργίου: Αν το 2011 που ο Βγενόπουλος ήταν διωκόμενος στην Κύπρο για τα πεπραγμένα του με τη Λαϊκή Τράπεζα ήταν σωστό που αποσύρθηκαν τα ένδικα μέσα κατά του μεγαλοεπιχειρηματία. «Ο Βγενόπουλος είχε πιάσει από το λαιμό το νοσοκομείο, με τον εισαγγελέα Στραγάλη να στρέφεται κατά του επιχειρηματία» είπε χαρακτηριστικά και ρώτησε τον μάρτυρα: «Ήταν σωστό από την πλευρά του υπουργού να επιτρέψει την απόσυρση των ένδικων μέσων;».

Ο οικογενειακός φίλος του Λοβέρδου και νυν μάρτυρας στην Εξεταστική απέφευγε να απαντήσει ευθέως, με τον Παπαχριστόπουλο να σπεύδει να τονίσει πως θέλει συγκεκριμένες απαντήσεις. Τότε, πετάχτηκε ωρυόμενη η Εύη Χριστοφιλοπούλου και άρχισε να φωνάζει,.

«Σας πονάει πολύ. Ξεπουλήσατε ένα δημόσιο νοσοκομείο, ούτε ο Τραμπ δεν θα το έκανε» είπε χαρακτηριστικά προς την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπαχριστόπουλος. Μετά την παρέμβαση του προέδρου της Επιτροπής, ο μάρτυρας μπόρεσε να απαντήσει πως ήταν προς το συμφέρον του Ντυνάν οι παρεμβάσεις του Ανδρέα Λοβέρδου. «Ήταν σωστό να αποσυρθούν τα ένδικα μέσα» είπε και συμπλήρωσε πως σκοπός του δεν ήταν η καταδίκη του Βγενόπουλου, αλλά να καταστήσει βιώσιμο το νοσοκομείο.

Όσο ο μάρτυρας στρεψοδικούσε και δεν απαντούσε στα ερωτήματα του βουλευτή των ΑΝΕΛ, τόσο ο τελευταίος τον διέκοπτε και ζητούσε συγκεκριμένες απαντήσεις. Το γεγονός αυτό προκάλεσε εκ νέου τις αντιδράσεις των βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. «Ήρθατε να εξυπηρετήσετε συγκεκριμένα συμφέροντα» είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος προς την κ. Χριστοφιλοπούλου, με την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να σηκώνεται όρθια και να φωνάζει. Σειρά πήρε ο κ. Γεωργαντάς, ο οποίος σηκώθηκε και αυτός, επιρρίπτοντας ευθύνες στον πρόεδρο για τα λεγόμενα του βουλευτή των ΑΝΕΛ. Εν τέλει, αν και ήταν έτοιμοι να αποχωρήσουν οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την αίθουσα, η ηρεμία επανήλθε όταν ανακάλεσε ο κ. Παπαχριστόπουλος την τελευταία του φράση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter