Ερωτήματα από την στάση των ΜΑΤ κατά την επίθεση στο «Σχολείο» – Παρακολουθούν απαθείς τους κουκουλοφόρους! (Video)

Ερωτήματα από την στάση των ΜΑΤ κατά την επίθεση στο «Σχολείο» – Παρακολουθούν απαθείς τους κουκουλοφόρους! (Video)

Ερωτήματα γεννά η στάση των αστυνομικών των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της επίθεσης στον κοινωνικό χώρο «Σχολείο», στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου «για τη Μακεδονία» την Παρασκευή.

Όπως φαίνεται σε βίντεο-ντοκουμέντο, κουκουλοφόροι εκτοξεύουν πέτρες προς το κτήριο, εντός του οποίου βρίσκονται άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που το περιφρουρούν. Η διμοιρία των ΜΑΤ τους παρακολουθεί χωρίς να επεμβαίνει, ενώ ένας αστυνομικός συνομιλεί με δύο κουκουλοφόρους.

Η μη αντιμετώπιση των ακροδεξιών κουκουλοφόρων από την αστυνομία θα μπορούσε να έχει τραγικά αποτελέσματα, δεδομένου του ότι λίγο αργότερα σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη Libertatia με αποτέλεσμα το κτήριο να καταστραφεί ολοσχερώς, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Σε κάθε περίπτωση τα πλάνα που καταγράφονται στο βίντεο έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την «βροχή» από χειροβομβίδες κρότου-λάμψης με την οποίαν αντιμετωπίστηκαν διαδηλωτές του αντιεξουσιαστικού χώρου, όταν προκλήθηκαν επεισόδια κατά τη διάρκεια της πορείας αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia τη Δευτέρα. Στη δεύτερη περίπτωση η αστυνομία προχώρησε σε 5 προσαγωγές που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με έναν εκ των συλληφθέντων να αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter