Ερώτηση 45 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά των διώξεων στους «μουσικούς του δρόμου»

Ερώτηση 45 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά των διώξεων στους «μουσικούς του δρόμου»

Με αφορμή την πρόσφατη ακατανόητη σύλληψη της πλανόδιας μουσικού στην πλατεία Αριστοτέλους το βράδυ της Κυριακής με την κατηγορία της επαιτείας και την έντονη αντίδραση του Σωματείου Μουσικών Βορείου Ελλάδας, 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν Ερώτηση στους υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών για τη λήψη μέτρων κατά των διώξεων των «μουσικών του δρόμου».

«Η ετυμολογική προσέγγιση του ίδιου του όρου επαιτεία, όσο και ειδικότερα ο χαρακτηρισμός της δράσης των ¨μουσικών του δρόμου¨ ως αξιόποινης δημιουργούν απορίες σε όσους έχουν επίγνωση της πολιτιστικής τους συμβολής» σημειώνουν στην Ερώτησή τους οι βουλευτές, με πρώτο υπογράφοντα τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο.

Κατά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι «μουσικοί του δρόμου» δεν επαιτούν και δεν ικετεύουν. Αντιθέτως, εξωτερικεύουν τη μουσική τους, σεβόμενοι τους νόμους, με τους περαστικούς να τους προσφέρουν συμβολικό αντάλλαγμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το υπόμνημα του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, «οι μουσικοί του δρόμου» είναι -μεταξύ άλλων- νεαροί μαθητές του μουσικού σχολείου, φοιτητές του μουσικού τμήματος του Πανεπιστημίου και σπουδαστές των ωδείων που θέλουν να θέσουν την τέχνη τους στη δοκιμασία της ανοικτής ακρόασης στον δρόμο.

Τούτων δοθέντων, οι 45 βουλευτές της πλειοψηφίας ζητούν να πληροφορηθούν από την υπουργό Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, και τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, αν προτίθενται να προβούν σε συμβολικά μέτρα ή ρυθμίσεις που θα εγγυώνται την ελεύθερη άσκηση του συγκεκριμένου πολιτιστικού έργου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter