Ερώτηση Δ. Παπαδημούλη στην Κομισιόν για τους συλληφθέντες Έλληνες στρατιωτικούς

Ερώτηση Δ. Παπαδημούλη στην Κομισιόν για τους συλληφθέντες Έλληνες στρατιωτικούς

Το θέμα της σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο φέρνει με ερώτησή του στην Κομισιόν και την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φ. Μογκερίνι, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Συγκεκριμένα τονίζει ότι «από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις αντίστοιχες τουρκικές για την επίλυση του ζητήματος, σύμφωνα με την καθιερωμένη εδώ και χρονιά αμοιβαία πρακτική μεταξύ των δύο στρατιωτικών διοικήσεων», σημειώνοντας ωστόσο ότι «οι τουρκικές αρχές επιδιώκουν έως σήμερα να αναγάγουν μια υπόθεση ρουτίνας στα ελληνοτουρκικά σύνορα σε μείζον πολιτικό θέμα».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι «οι τουρκικές αρχές κωλυσιεργούν και επιδιώκουν όξυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδα-Τουρκίας, αλλά και των ευρωτουρκικών σχέσεων, καθώς τα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι και ευρωτουρκικά».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ρωτά την κ. Μογκερίνι ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει για να συμβάλει στη σύντομη διευθέτηση του ζητήματος και πώς σκοπεύει να καταστήσει σαφές στην τουρκική πλευρά ότι το διεθνές δίκαιο δεν πρέπει να εφαρμόζεται ‘α λα καρτ’.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter