Ερώτηση – εξυπηρέτηση στο Πρώτο Θέμα από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ερώτηση – εξυπηρέτηση στο Πρώτο Θέμα από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Αποκαλεί την δημοσιογραφική έρευνα και την αυτονόητη υποχρέωση των αρχών να ανταποκρίνονται όταν προκύπτουν καταγγελίες, «παρακρατικό μηχανισμό». Ζητά έρευνες αρχείων τηλεφώνων και έλεγχο δημοσιογράφων! Αφορμή τα δημοσιεύματα της Εφημερίδας Documento για τον Θ.Αναστασιάδη και η αρθρογραφία του Κ.Βαξεβάνη

Τον κοινοβουλευτικό έλεγχο με …την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Πρώτου Θέματος και του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη μπέρδεψε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ‘Αδωνις Γεωργιάδης. Κατέθεσε ερώτηση προς του υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην οποία υποστηρίζει ότι «ο δημοσιογράφος κ. Βαξεβάνης μπορεί να προαναγγέλλει έρευνες των Ελεγκτικών Αρχών έναντι του οιοσδήποτε από τα δημοσιεύματά του». Μάλιστα ζητά να ερευνηθούν «τα αρχεία των τηλεφωνικών κλήσεων του κ. Βαξεβάνη για να διαπιστωθεί αν έχει προνομιακές ή άλλους είδους σχέσεις με δικαστικούς ή άλλους παράγοντες».

Αφορμή αποτέλεσε άρθρο του Κ.Βαξεβάνη στο Koutipandoras.gr για το Θέμο Αναστασιάδη στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται για τον εκδότη του Πρώτου Θέματος: «Είσαι αυτός που θα απολογηθείς για το πόσα κουπόνια τύπωνες, πόσα μοίραζες και πόσα εμφανίζονταν στα ταμεία του Μαρινόπουλου.Γιατί όπως εσύ καλά ξέρεις, το κάθε κουπόνι είναι χρήμα και όποιος το τυπώνει πρέπει να ελεγχθεί για μαύρο χρήμα. Και θα ελεγχθεί σύντομα». Μάλιστα σε ανάρτησή του στο twitter o Κ.Βαξεβάνης επισήμανε επίσης (απαντώντας σε ανάρτηση του Α.Γεωργιάδη) πως «οι ελεγκτικές αρχές ενεργοποιούνται στις δημοκρατίες όταν τους παραδοθούν στοιχεία» κάνοντας λόγο μάλιστα για «προσπάθειες προκαταβολικής συγκάλυψης» από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Ιδίως από την στιγμή που αντικειμενικά ο έλεγχος για τα κουπόνια και συνολικά τον ρόλο του Πρώτου Θέματος είναι κυρίως δημοσιογραφικός.

Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης στον Αδ.Γεωργιάδη από το άρθρο του Κ.Βαξεβάνη «προκύπτει η εντύπωση ότι υφίσταται οργανωμένος παρακρατικός μηχανισμός με την εμπλοκή του συγκεκριμένου ή άλλων δημοσιογράφων, οι οποίοι συναλλάσσονται κρυφά με παράγοντες της Δικαιοσύνης και των Ελεγκτικών Αρχών. Ως εκ τούτου, τα δημοσιεύματα αυτά ενδεχομένως λειτουργούν ως μοχλός πίεσης, και αν οι εκβιαζόμενοι δεν υποκύψουν τότε επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια τους η απειλή της επέμβασης των Ελεγκτικών Αρχών. Επειδή και μόνο η υπόνοια ύπαρξης τέτοιου παρακρατικού μηχανισμού βλάπτει σοβαρά τις δημοκρατικές μας ελευθερίες, είναι απαραίτητη οργανωμένη έρευνα του κράτους ώστε να διαλυθεί κάθε τέτοια υποψία».

Μάλιστα όταν το κείμενο του Α.Γεωργιάδη φθάνει στην διατύπωση συγκεκριμένων ερωτημάτων οι ερωτώμενοι υπουργοί καλούνται να …ερμηνεύσουν και (ακόμη χειρότερα) να ελέγξουν το πώς θα γίνει η δημοσιογραφική έρευνα. Όπως χαρακτηριστικά ρωτά ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ: «Σκοπεύετε να ελέγξετε με ποιον τρόπο ο δημοσιογράφος κ. Βαξεβάνης μπορεί να προαναγγέλλει έρευνες των Ελεγκτικών Αρχών έναντι του οιοσδήποτε από τα δημοσιεύματά του;». Επίσης μετατρέπει την …φαντασία σε πραγματικότητα ρωτώντας: «Εάν αποδειχθεί ότι πράγματι Ελεγκτικές Αρχές είναι σε προσωπική συνεννόηση μαζί του και τα δημοσιεύματα λειτουργούν εκβιαστικά, πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τους επίορκους»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter