Ερώτηση Νικολόπουλου για τη βίλα Ψυχάρη που πουλήθηκε αντί 11,7 εκ. ευρώ με αφορμή τις αποκαλύψεις στο Documento

Ερώτηση Νικολόπουλου για τη βίλα Ψυχάρη που πουλήθηκε αντί 11,7 εκ. ευρώ με αφορμή τις αποκαλύψεις στο Documento

Με αναφορά στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την πώληση της βίλας του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι. Η πολυτελής βίλα βγήκε στον πλειστηριασμό και αγοράστηκε από offshore που ανήκει σε εφοπλιστή.

Διαβάστε την ερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Όπως διαβάσαμε στον Τύπο, στις 28/2/2018 Εκποιήθηκε η παραθαλάσσια βίλα του Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι, η οποία βγήκε σε πλειστηριασμό από την τράπεζα Alpha Bank και πουλήθηκε σε τιμή που έφτασε τα 11,75 εκατ. ευρώ. Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε σε συμβολαιογραφείο του Κρανιδίου και υπήρχαν τρεις υποψήφιοι αγοραστές οι οποίοι κατέθεσαν από μια εγγυητική επιστολή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Τελικά, πλειοδότης αναδείχθηκε offshore εταιρεία, η οποία ανήκει σε Έλληνα εφοπλιστή, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Η είδηση αυτή μας έφερε στον νου το πρόσφατο (9/1/2018) δημοσίευμα της εφημερίδα DOCUMENTO και του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη με τίτλο «Βρήκαν στο εξωτερικό τις περιουσίες των «πτωχευμένων».

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

1. Πώς ελέγχει η τράπεζα ή το Ελληνικό Δημόσιο ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης μιας offshore εταιρείας που θα συμμετάσχει στον πλειστηριασμό ενός περιουσιακού στοιχείου;

2. Πώς εξασφαλίζει η τράπεζα ή το Ελληνικό Δημόσιο ότι ο δανειολήπτης/οφειλέτης δεν βρίσκεται πίσω από την offshore εταιρεία που αγοράζει το περιουσιακό στοιχείο, ξεγελώντας με τον τρόπο αυτό τους δανειστές του και αγοράζοντας το περιουσιακό στοιχείο σε μια ευτελή τιμή με τα χρήματα που δανείστηκε και καταχράστηκε ή υπεξαίρεσε από το Δημόσιο;

3. Ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της offshore εταιρείας που αγόρασε την έπαυλη Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter