Ερωτικός σύντροφος; Καλύτερα συνομήλικος

Ερωτικός σύντροφος; Καλύτερα συνομήλικος

Μια νέα φινλανδική επιστημονική μελέτη έρχεται να καταρρίψει το παραδοσιακό στερεότυπο που θέλει τους μεγαλύτερους άνδρες να προτιμούν τις (πολύ) μικρότερές τους γυναίκες. Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρει η μελέτη, οι προτιμήσεις ανδρών και γυναικών όσον αφορά την ηλικία του συντρόφου τους είναι λίγο πολύ ίδιες.

Αν και παλαιότερα ερευνητικά στοιχεία είχαν υποδείξει ότι όσο οι άνδρες μεγαλώνουν τείνουν να… ρίχνουν τα δίχτυα τους στις πιτσιρίκες, η μελέτη από το Πανεπιστήμιο Åbo Akademi της πόλης Τούρκου, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Γιαν Άντφολκ, δείχνει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες προτιμούν κατ’ εξοχήν συνομήλικους συντρόφους καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους και επίσης ότι η σεξουαλική δραστηριότητα είναι συχνότερη μεταξύ ανθρώπων σχεδόν ίδιας ηλικίας.

Όπως δηλώνει ο ίδιος ο Άντφολκ, «πράγματι ορισμένοι μεγαλύτεροι άνδρες δείχνουν ξεκάθαρη προτίμηση για τις αρκετά μικρότερες γυναίκες, ωστόσο οι περισσότεροι βρίσκουν εξίσου ελκυστικές και τις μεγαλύτερες». Επίσης, τονίζει ότι ούτε οι άνδρες ούτε οι γυναίκες βασίζουν την επιλογή συντρόφου αποκλειστικά στην ηλικία. «Αναζητούμε πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά σε έναν ερωτικό σύντροφο και η ηλικία είναι απλώς ένα από αυτά» εξηγεί ο ερευνητής.

Στη μελέτη συμμετείχαν 878 άνδρες και 1.789 γυναίκες και τα ευρήματα δημοσιεύονται αναλυτικά στην επιθεώρηση Evolutionary Psychology.

Πηγή: onmed.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter