Έρχεται το πρώτο διασυνοριακό τελεφερίκ – Πόλεις της Ρωσίας και της Κίνας ενώνονται από αέρος!

Έρχεται το πρώτο διασυνοριακό τελεφερίκ – Πόλεις της Ρωσίας και της Κίνας ενώνονται από αέρος!

Η Κίνα και η Ρωσία θα κατασκευάσουν από κοινού ένα τελεφερίκ το οποίο θα διασχίζει το ποτάμι που χωρίζει τις δύο χώρες σε μία προσπάθεια να προωθήσουν τον τουρισμό και να διευκολύνουν τη διέλευση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε στο Xinhua κινέζος επενδυτής.

Το τελεφερίκ θα διασχίζει τον ποταμό Χαϊλονγκτζιάνγκ, γνωστό στη Ρωσία ως ποταμό Αμούρ ο οποίος συνδέει την βορειοανατολική επαρχία Χέιχε με την ρωσική Μπλαγκοβεσένσκ και θα αποτελεί το πρώτο διασυνοριακό τελεφερίκ που θα μεταφέρει επιβάτες από τις δύο χωρών.

Με επένδυση ύψους 799 εκατομμυρίων γιουάν (120 εκατομμύρια δολάρια) από την κινεζική πλευρά, η κατασκευή του τελεφερίκ αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2018.

«Το τελεφερίκ θα καταστήσει πιο εύκολη τη διέλευση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών και θα αποτελέσει επίσης ένα τουριστικό αξιοθέατο στον ποταμό» λέει ο Λι Μπο αναπληρωτής διευθυντής του τελωνείου στο Χέιχε.

Επίσης υπό κατασκευή βρίσκεται και μία οδική γέφυρα ανάμεσα στις δύο πόλεις η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter