Έρχεται το VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα

Έρχεται το VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα

Το βλέπουμε πώς λειτουργεί στο Μουντιάλ, αναμένεται να έρθει και στα μέρη μας. Ο λόγος για το περιβόητο VAR, το οποίο θα ενταχθεί ως εργαλείο των Ελλήνων διαιτητών της Superleague.

Βέβαια, αυτό δεν αναμένεται να γίνει άμεσα με την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά μάλλον στον β’ γύρο.

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ που έχει ξεκινήσει από το πρωί της Παρασκευής (29/6), ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος αποκάλυψε πως ο διεθνής διαγωνισμός για την επιλογή της αναδόχου εταιρίας που θα αναλάβει το έργο του Video Assistant Referee στο ελληνικό πρωτάθλημα, δημοσιοποιήθηκε χθες (28/6) το απόγευμα.

Επί του θέματος τόνισε: «Το VAR είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση και κληρονομιά αξιοπιστίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Να σημειωθεί πως ο διαγωνισμός για το VAR έχει τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ» και όπως αναφέρεται, ο προϋπολογισμός του έργου είναι 13.950.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Από την μεριά του, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το οποίο εμπλέκεται στη διαδικασία, όρισε ως τελικό δικαιούχο για την υλοποίηση του έργου την ΕΔΕΤ ΑΕ, λόγω της τεχνογνωσίας σε παροχή δικτυακών, υπολογιστικών και αποθηκευτικών υπηρεσιών.

Ο διαγωνισμός έχει καταληκτική ημερομηνία την 4η Αυγούστου 2018. Ακολούθως, περί τα μέσα Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν οι φάκελοι και θα γίνει η επιλογή της ανάδοχης εταιρείας από τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά.

Για προφανείς λόγους, δεν γίνεται να γίνει η χρήση του άμεσα. Και τούτο διότι θα χρειαστεί αναγκαίο χρόνος να εγκατασταθεί το σύστημα και να εκπαιδευτούν κατάλληλα οι διαιτητές.

Πηγή: sportime.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter