Έρχονται οι πρώτες ηλεκτρονικές κάρτες του ΟΑΣΑ

Έρχονται οι πρώτες ηλεκτρονικές κάρτες του ΟΑΣΑ

Μέχρι το τέλος του μηνός θα αρχίσει η διάθεση των προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών του ΟΑΣΑ φέρνοντας πιο κοντά τις αστικές συγκοινωνίες στην ψηφιακή εποχή.

Οι προσωποποιημένες ηλεκτρονικές κάρτες θα αντικαταστήσουν τις σημερινές κάρτες απεριορίστων διαδρομών και η έκδοσή τους καθίσταται δυνατή αφού δόθηκε το «πράσινο φως» από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Εντός του Οκτωβρίου θα ενεργοποιηθούν και οι πρώτες πύλες εισόδου στους σταθμούς του Μετρό και Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.

Οι κάτοχοι του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ή της κάρτας θα περνούν ανέπαφα το εισιτήριό τους από τα νέα μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί από την περασμένη Άνοιξη σε όλους τους σταθμούς του δικτύου τα λεωφορεία , τα τρόλεϊ και το τραμ.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει σταδιακά αλλά για κάποιο διάστημα θα παραμένουν κάποιες πύλες εισόδου ανοικτές- δεν θα ανοίγουν δηλαδή ταυτόχρονα με το σκανάρισμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου- ώστε να περνούν όσοι έχουν χάρτινα εισιτήρια. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς όλες οι πύλες θα κλείσουν όταν ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο αλλά αυτό προϋποθέτει την πλήρη εξοικείωση του κοινού με το νέο σύστημα. Μάλιστα για την εξοικείωση του κοινού στα νέα δεδομένα ο ΟΑΣΑ προχωρά και σε εκπτωτικά προϊόντα όπως η χορήγηση δωρεάν ενός εισιτηρίου επιπλέον, με την αγορά μιας δεκάδας μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων. Επίσης προγραμματίζεται η έκδοση ενός ακόμη πακέτου προσφοράς των 30 εισιτηρίων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter