ESM: Η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές τον επόμενο Αύγουστο

ESM: Η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές τον επόμενο Αύγουστο

«Το_x000D_
πρόγραμμα του ESM για την Ελλάδα θα διαρκέσει έως τον Αύγουστο του 2018, άρα_x000D_
άλλους οκτώ μήνες. Οι Έλληνες έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στα δημόσια_x000D_
οικονομικά. 

Το 2009, το δημοσιονομικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 15% του ΑΕΠ. Πέρυσι, η χώρα είχε δημοσιονομικό πλεόνασμα γύρω στο 0,7%. Τόσο τεράστιες βελτιώσεις δεν θα ήταν δυνατές χωρίς εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις και χωρίς τα προγράμματά μας», δηλώνει ο γ.γ. του ESM, Καλίν Άνεβ Γιάνσε, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Börsen-Zeitung.

«Η χώρα πρέπει τώρα να συνεχίσει σε αυτή την πορεία μεταρρυθμίσεων και να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα του ESM τον επόμενο Αύγουστο. Τότε οι Έλληνες αναμένεται να είναι σε θέση να πάρουν την αναχρηματοδότηση στα δικά τους χέρια και να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αγορά από μόνοι τους. Κατά την άποψή μας, είναι λογικό να τεστάρουν τώρα την αγορά με το σωστό είδος έκδοσης», συμπλήρωσε, ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι οι Έλληνες θα έχουν συχνότερη παρουσία στην πρωτογενή αγορά ομολόγων το 2018.

Έτινγκερ: Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές – Δεν χρειάζεται τέταρτο πρόγραμμα

Την ίδια ώρα, ο ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού, Γκίντερ Έτινγκερ, δήλωνε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν υπολογίζει σε ένα τέταρτο πρόγραμμα δανειακής βοήθειας για την Ελλάδα.

«Θεωρούμε ότι οι Έλληνες θα επιστρέψουν στο άμεσο μέλλον τις αγορές», δήλωσε ο Έτινγκερ πριν από τη Σύνοδο της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σε περίπτωση που η χώρα θα είχε στο μέλλον ανάγκη χρηματοδότησης, θα πρέπει να μπορεί να αντλήσει φρέσκο χρήμα από τις αγορές. Το τρέχον τρίτο διεθνές πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα ύψους μέχρι και 86 δις ευρώ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2018.

Με δεδομένη την πρόσφατη ελαφρά οικονομική ανάκαμψη οι ειδικοί θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί το συνολικό διαθέσιμο ποσό του τρίτου προγράμματος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter