«Έσπασαν» τα ισόβια για το δολοφόνο της Φαίης στη Νέα Μάκρη

«Έσπασαν» τα ισόβια για το δολοφόνο της Φαίης στη Νέα Μάκρη

Έσπασαν τα ισόβια για τον «νταή» που σκότωσε στο ξύλο τη νεαρή φίλη του.

Τη χτύπησε μέχρι θανάτου με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο επειδή του ζήτησε το λόγο για την παράλληλη σχέση που διατηρούσε με… την αδερφή της.

Το Εφετείο όμως με ομόφωνη απόφαση του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, με το σκεπτικό ότι προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας την κοπέλα στο νοσοκομείο και του επέβαλε κάθειρξη 20 ετών.

Πρόκειται για τον Βαγγέλη Στεφανάκη, ο οποίος μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία κρίθηκε ένοχος και από το Δικαστήριο του δεύτερου βαθμού για την ανθρωποκτονία της συντρόφου του Φαίης Μπλάχα, 23 ετών, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια στη Νέα Μάκρη.

Το δικαστήριο αναγνώρισε και στην κατηγορούμενη αδελφή του θύματος, Μαριαλένα Μπλάχα, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και έξι μηνών με αναστολή.

Ο Βαγγέλης Στεφανάκης καταδικάστηκε συγκεκριμένα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και η Μαριαλένα Μπλάχα για τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας.

Εισαγγελέας : Όχι στα ελαφρυντικά

Η εισαγγελέας της έδρας πάντως ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορουμένους, επισημαίνοντας μάλιστα πως ο Β. Στεφανάκης, που πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ισόβια, είχε εμπλακεί και σε άλλες υποθέσεις βίας ενώ είχε επιτεθεί δυο φορές στην Φαίη πριν από τον μοιραίο ξυλοδαρμό της .

Η δολοφονία

Η μοιραία για το αδικοχαμένο κορίτσι συνάντηση με τον δράστη έγινε τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου 2013 .

Το ζευγάρι είχε λογομαχήσει, καθώς ο Στεφανάκης ενοχλήθηκε όταν η κοπέλα του ζήτησε το λόγο για την σχέση του με την αδελφή της.

Ο νεαρός την χτύπησε με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα η 23χρονη να χάσει τη μάχη για τη ζωή, έπειτα από περίπου δύο εβδομάδες νοσηλείας καθώς είχε πέσει σε βαθύ κώμα.

Σύμφωνα μάλιστα με την εισαγγελέα της έδρας τα χτυπήματα του κατηγορούμενου ήταν επαγγελματικά καθώς ο Βαγγέλης Στεφανάκης γνώριζε πολεμικές τέχνες και για αυτό το λόγο γνώριζε επίσης και τις συνέπειες που θα είχαν για την 23χρονη.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του στο δικαστήριο, πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την σύντροφό του .

Όπως είπε την χαστούκισε επειδή εκείνη του επιτέθηκε πρώτη, και η Φαίη έχασε την ισορροπία της, έπεσε και χτύπησε με το κεφάλι στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.

Από την πλευρά της η αδερφή της αδικοχαμένης κοπέλας επιχείρησε σύμφωνα με την κατηγορία σε συνεννόηση με τον Βαγγέλη Στεφανάκη να εμφανίσουν στις αρχές το ψευδές σενάριο ότι η Φαίη δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω ξυλοδαρμού αλλά γιατί βρέθηκε πεσμένη σε δρόμο της Νέας Μάκρης, χτυπημένη από αυτοκίνητο.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter