ΕΣΡ: Επτά οι τηλεοπτικές άδειες – Παππάς: Να ξεκινήσει τάχιστα η διαδικασία

ΕΣΡ: Επτά οι τηλεοπτικές άδειες – Παππάς: Να ξεκινήσει τάχιστα η διαδικασία

Επτά είναι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών οι οποίες θα δοθούν, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Θετική η αντίδραση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Το ΕΣΡ, έπειτα από μακρά έκτακτη συνεδρίαση, κατέληξε έπειτα από πολλούς μήνες στον αριθμό των επτά αδειών, γεγονός για το οποίο ενημέρωσαν τα μέλη του τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.

Με αφορμή την απόφαση του ΕΣΡ, ο Νίκος Παππάς δήλωσε:

«Η σημερινή απόφαση του ΕΣΡ είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα στο δρόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η οποία έχει καθυστερήσει δεκαετίες, στερώντας από το δημόσιο χρήματα τα οποία έπρεπε να έχουν εισπραχθεί.

Τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί απεριόριστου αριθμού αδειών ανήκουν πλέον στο καλάθι των αχρήστων, οριστικά.

Η Ανεξάρτητη Αρχή μπορεί και οφείλει, πλέον, να προχωρήσει τάχιστα τη διαδικασία και να εξασφαλίσει το τίμημα, το οποίο το Δημόσιο δικαιούται να εισπράξει.

Ο τρόπος είναι γνωστός».

Υπενθυμίζεται
ότι στα τέλη Ιουνίου ψηφίστηκε η τροπολογία για την κατάργηση του άρθρου 2Α του
λεγόμενου νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, μεταφέροντας πλέον το θέμα
στο ΕΣΡ, με τον Νίκο Παππά να καλεί το Συμβούλιο για πολλοστή φορά να καταλήξει
στο θέμα των αδειών. 

Η τροπολογία όριζε επίσης ότι το πρόγραμμα των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης όλων των κατηγοριών θα μεταδίδεται υποχρεωτικά σε υψηλή ευκρίνεια (high definition), καθόλη τη διάρκεια ισχύος της άδειας, και ταυτόχρονα σε τυπική ευκρίνεια (standard definition) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter