Έστειλαν εξώδικο στην αστυνομία για την καταστροφή της «χασισοφυτείας» στην Καρδίτσα

Έστειλαν εξώδικο στην αστυνομία για την καταστροφή της «χασισοφυτείας» στην Καρδίτσα

Από κατηγορούμενοι έγιναν κατήγοροι οι δύο άνδρες που εμπλέκονται στην υπόθεση της «μεγαλύτερης χασισοφυτείας στην Ελλάδα», στην Καρδίτσα, που τελικά φαίνεται να ήταν κλωστική κάνναβη, επιδοτούμενη για βιομηχανική χρήση.

Η υπόθεση είχε παρουσιαστεί θριαμβευτικά από τις αστυνομικές αρχές για να ακολουθήσει η ανατροπή και στη συνέχεια το εξώδικο των κατηγορουμένων.

Υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για επιδοτούμενη από το υπουργείο Ανάπτυξης ποικιλία, η οποία προοριζόταν για βιομηχανική χρήση, ζητούν ηθική και υλική αποζημίωση από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλίας, θεωρώντας και ότι πρέπει να αποκατασταθεί το όνομά τους.

Υπενθυμίζεται ότι είχε συλληφθεί ένας 44χρονος, ενώ κατηγορούμενος βρέθηκε και ο 24χρονος ανιψιός του, φερόμενος ως ο ιδιοκτήτης του χωραφιού.

Από την πλευρά τους, οι τοπικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο 44χρονος δεν είχε κανένα δικαίωμα καλλιέργειας, και μάλιστα είχε εμπλακεί στο παρελθόν με υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ ο ανιψιός, ο οποίος είχε όντως πάρει προέγκριση από το υπουργείο, δεν είχε παραδώσει τα απαραίτητα στοιχεία και δικαιολογητικά ως τις 30 Ιουνίου, όπως είχε υποχρέωση, αλλά εμφανίστηκε αφού συνελήφθη ο θείος του, στις 3 Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, υποστηρίζουν οι αρχές, ο 44χρονος δεν είχε δικαίωμα να καλλιεργεί, καθώς έχει ξαναβρεθεί στο μικροσκόπιο για ναρκωτικά.

Παράλληλα εξετάζεται η κάνναβη από το χωράφι για να αποσαφηνιστεί ακριβώς η ποικιλία της.

Δείτε το εξώδικο κατά της ΕΛΑΣ, το οποίο δημοσιεύει το larissanet.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter