Έσωσε την ισοπαλία ο Ολυμπιακός: 1-1 με Μπεσικτάς και θα τα παίξει όλα στην Πόλη

Έσωσε την ισοπαλία ο Ολυμπιακός: 1-1 με Μπεσικτάς και θα τα παίξει όλα στην Πόλη

Πολύ καλός για 50 λεπτά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να νικήσει την πρωταθλήτρια Τουρκίας Μπεσικτάς (1-1) και θα πάει την επόμενη Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη να τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση στους «8» του Europa League.

O Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ σοβαρός στο πρώτο μέρος και πατούσε πολύ καλύτερα από την τουρκική ομάδα στο χορτάρι. Με πολύ καλούς τους Ρομαό και Καμπιάσο και κινητικούς τους Μανθάτη, Ελιουνούσι, Ανσαριφάρντ, άρχισε με την πάροδο του χρόνου να δημιουργεί ρήγματα στην άμυνα της Μπεσικτάς.

Παράλληλα στα μετόπισθεν είχε μπλοκάρει τόσο τον περίφημο Κουαρέσμα όσο και τους Ταλίσκα, Αμπουμπακάρ κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι Τούρκοι δεν απείλησαν μια φορά τον Ολυμπιακό. Αντίθετα οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που αιφνιδίασαν την πρωταθλήτρια Τουρκίας με το έξοχο γκολ που σημείωσε ο Καμπιάσο στο 36’. Ο Αργεντινός μέσος εκμεταλλεύτηκε την πολύ ωραία σέντρα του Ανσαριφάρντ και από το ύψος του πέναλτι με καρφωτή κεφαλιά στην κίνηση έγραψε το 1-0

Κι ενώ ο Ολυμπιακός ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι κι έχασε στο 48’ μια καλή ευκαιρία με τον Μποτία, ήρθε ένα τραγικό λάθος του Λεάλι που προσπάθησε να διώξει τη μπάλα και την έστειλε στα πόδια του Αμπουμπακάρ. Ο τελευταίος προχώρησε λίγο κι εκτέλεσε τον Ιταλό για το 1-1 στο 53’.

Η ισοφάριση έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων που είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έκαναν άλλη τελική στο ματς. Εμειναν και από δυνάμεις κι έτσι πρόσεξαν περισσότερο την άμυνα τους για να σώσουν τελικά την ισοπαλία. Από την πλευράτους οι Τούρκοι είχαν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 60’ αλλά ο Ρέτσος έσωσε πάνω στη γραμμή το σούτ του Αμπουμπακάρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία (64’ Ντα Κόστα), Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό, Καμπιάσο (70’ Μάρτινς), Μανθάτης, Φορτούνης (74’ Μάριν), Ελιουνούσι, Ανσαριφάρντ

MΠΕΣΙΚΤΑΣ: Φάμπρι, Γκοκχάν, Τόσιτς, Μαρσέλο, Αντριάνο, Χάτσινσον, Τολγκάι, Ταλίσκα (92’ Ιλνερ), Κουαρέσμα, Μπάμπελ, Αμπουμπακάρ (81’ Τοσούν)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter