Ετοιμάζεται Μουσείο Δημοκρατίας στην Αθήνα

Ετοιμάζεται Μουσείο Δημοκρατίας στην Αθήνα

Σε ειδική τελετή, η Ολομέλεια της Βουλής τίμησε την παγκόσμια ημέρα της Δημοκρατίας και παράλληλα την ημέρα Εθνικής Μνήμης για την καταστροφή του Μικρασιάτικου Ελληνισμού.

   Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προανήγγειλε «την ίδρυση “Μουσείου της Δημοκρατίας”, που θα έχει παγκόσμιους και διεθνείς ορίζοντες», τονίζοντας ότι «τις προσεχείς μέρες το Προεδρείο της Βουλής θα αναλάβει πρωτοβουλία, η οποία θα εξελιχθεί εντός και εκτός Βουλής, ώστε αυτή η ιδέα να μετουσιωθεί σε πράξη, στο κέντρο της Αθήνας».

«Δυο ηγέτες, Ομπάμπα και Μακρόν, στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων, εξήραν την ιδιαίτερη σημασία που έχει η χώρα μας για την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας» επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής, δίνοντας έμφαση στις αναφορές τους, κατά την επισκέψή τους στην Αθήνα, για τη σημαντική συμβολή που είχε σε παγκόσμια κλίμακα η Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την «λίκνο της Δημοκρατίας».

«Με αφορμή την υπονόμευση και τον ανταγωνισμό που δέχεται αυτό το πολίτευμα, από οικονομικά, θρησκευτικά ή πολιτικά συστήματα στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, έχει μεγάλη σημασία η ίδρυση τέτοιου μουσείου, στο οποίο θα μαζευτούν στοιχεία, αντικείμενα, πηγές, θα γίνει ερευνητικό έργο και θα αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

Στην προσφορά της Ελλάδας, που αναγνωρίζεται παγκόσμια για την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε από την πλευρά του και ο Δημήτρης Κρεσμαστινός, Ε’ αντιπρόεδρος της Βουλής.

Με ομιλίες από εκπροσώπους όλων των κομμάτων και με ενός λεπτού σιγή, τιμήθηκε και η μέρα μνήμης της γενοκτονίας του Μικρασιάτικου Ελληνισμού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter