Έτσι θα λυθεί το κυκλοφοριακό «έμφραγμα» της Ραφήνας – Προαστιακός, Αττική Οδός και χώροι στάθμευσης

Έτσι θα λυθεί το κυκλοφοριακό «έμφραγμα» της Ραφήνας – Προαστιακός, Αττική Οδός και χώροι στάθμευσης

Τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα που προκαλούνται στην περιοχή της Ραφήνας λόγω των σχεδόν ταυτόχρονων αφίξεων και αναχωρήσεων επιβατών και οχημάτων στα πλοία της γραμμής, εξετάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας, με τη συμμετοχή των υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.

Στη σύσκεψη τέθηκε διεξοδικά η επέκταση της Αττικής Οδού ως την είσοδο της Ραφήνας, με βάση το υφιστάμενο σχέδιο και η ταυτόχρονη επέκταση του Προαστιακού, όπως επίσης και η δημιουργία ανισόπεδου κόμβου για τη σύνδεση της Ραφήνας με τη Λεωφόρο Μαραθώνος.

Ο κ. Σπίρτζης πρότεινε να αναλάβει το Υπουργείο Μεταφορών τις μελέτες και ζήτησε από την πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας τις αντίστοιχες μελέτες για την αποσυμφόρηση του λιμανιού (υπόγεια σύνδεσή του με τον Προαστιακό).

Ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς έθεσε το ζήτημα της στάθμευσης των αυτοκινήτων, αναφέροντας ότι μπορούν να βρεθούν νέοι χώροι, ενώ η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Ραφήνας, Κατερίνα Αδαμοπούλου, ανέφερε ότι είναι στην τελική ευθεία η εκπόνηση του ολοκληρωμένου σχεδίου (masterplan) του λιμανιού, που αναμένεται μέσα στοn Σεπτέμβριο.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει και νέα συνάντηση για το θέμα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και της Περιφέρειας, καθώς και ειδική σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών για τον συντονισμό των απαραίτητων μελετών.

Επίσης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πρότεινε να υπάρξει και νέα σύσκεψη με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς της πόλης, ειδικά για το ζήτημα της παραχώρησης τμημάτων της χερσαίας ζώνη λιμένα της Ραφήνας στον δήμο.

Σημειώνεται, ότι το λιμάνι της Ραφήνας αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο επιβατικό λιμάνι της Αττικής.

Στη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας συμμετείχαν ακόμη ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας Διονύσης – Χαράλαμπος Καλαματιανός, ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης, ο γενικός γραμματέας του δήμου Ραφήνας, Βασίλης Πιστικίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter