Euroleague: Σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ οι «αιώνιοι»

Euroleague: Σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ οι «αιώνιοι»

Εντός έδρας δοκιμασίες επιφυλάσσει η 22η αγωνιστική της Euroleague για τους εκπροσώπους μας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός θα ανοίξει τις πύλες του ΟΑΚΑ σήμερα για να υποδεχθεί την γερμανική Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση, ενώ αύριο ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει στο ΣΕΦ την λιθουανική Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γ

Την Πέμπτη (21:15) ο Παναθηναϊκός (ρεκόρ 12-9), ο οποίος προέρχεται από το τρίτο εφετινό ευρωπαϊκό «διπλό» του, απέναντι στη Γαλατασαράι, καλείται να υπερασπιστεί απέναντι στην Μπάμπεργκ το κλειστό του ΟΑΚΑ, όπου θα υπάρχει εορταστική ατμόσφαιρα για τη συμπλήρωση 109 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου (στη θύρα 3 θα εκτίθεται το τρόπαιο της Euroleague 2007 και το περσινό κύπελλο Ελλάδας). Οι «πράσινοι» θέλουν να κάνουν το «δύο στα δύο» κόντρα στην γερμανική ομάδα (8-13), έχοντας την προϊστορία με το μέρος τους (στις επτά προηγούμενες συναντήσεις τους ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει στις έξι). Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός στοχεύει μόνο στη νίκη, προκειμένου να κάνει ακόμη ένα βήμα για την εξασφάλισή του στην οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ και να διεκδικήσει στις εναπομείνασες αγωνιστικές ακόμη και τετράδα (δίνει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ) με συνδυασμό υπέρ του αποτελεσμάτων.

Την Παρασκευή (21:00) ο Ολυμπιακός αναζητά και αυτός το… sweep (2-0) απέναντι στην Ζαλγκίρις (9-12), η οποία προέρχεται από τρεις διαδοχικές επιτυχίες και βρίσκεται μία νίκη μακριά από την οκτάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν… χαμογελάσει στις έξι από τις τελευταίες επτά ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους, έχουν το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στη φετινή Euroleague (15-6) και αναζητούν ακόμη μία νίκη, που θα τους κρατήσει στην τετράδα.

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 22ης αγωνιστικής ξεχωρίζει η αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ με τον Ερυθρό Αστέρα στη Μόσχα, εκεί όπου η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα προσπαθήσει να πάρει το… αίμα της πίσω για την ήττα στο Βελιγράδι, καθώς και ο τουρκικός «εμφύλιος» στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ της Νταρουσάφακα και της Φενερμπαχτσέ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter